Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ifo: Μετά από 25 χρόνια, το οικονομικό χάσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας παραμένει αμετάβλητο!

Ifo: Μετά από 25 χρόνια, το οικονομικό χάσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας παραμένει αμετάβλητο!
Aρνητικές οι προοπτικές μείωσης του οικονομικού "κενού"
Αν και έχουν περάσει 25 χρόνια από την Πτώση του Βερολίνου, το χάσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας παραμένει αμετάβλητο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου Ifo, η Γερμανία έχει αποτύχει να γεφυρώσει το οικονομικό χάσμα μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, το οποίο εξακολουθεί να συνιστά σημαίνον πρόβλημα για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, το ΑΕΠ της Ανατολικής Γερμανίας έχει αυξηθεί από το 1995 έως το 2013 κατά +20% ενώ το ΑΕΠ της Δυτικής έχει εκτιναχθεί άνω του +27% κατά την ίδια περίοδο.
Μάλιστα, το γερμανικό ινστιτούτο επισημαίνει πως αιτία της διαφοροποιημένης ανάπτυξης συνιστά η έντονη μετανάστευση και ο χαμηλός ρυθμός γεννήσεων στα κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας.
Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας στη συρρίκνωση του κενού έγκειται στο υψηλότερο κόστος εργασίας της Ανατολής έναντι της Δύσης.  
«Αυτά τα διαρθρωτικά προβλήματα ενδέχεται να οξυνθούν το επόμενο διάστημα, λόγω των διεθνών πιέσεων και της γήρανσης του γερμανικού πληθυσμού» καταλήγει το Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης