Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Παραμένει ο κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες παρά το όφελος από τον DTA

BofA: Παραμένει ο κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες παρά το όφελος από τον DTA
Η τιμή στόχος της Εθνικής παραμένει στα 2,80 ευρώ, της Πειραιώς στα 1,72 ευρώ, της Alpha Bank στα 0,70 ευρώ και της Eurobank στα 0,39 ευρώ
Σταθερές διατηρεί τις τιμές στόχους και τη σύσταση της ουδετερότητας των ελληνικών τραπεζών η Bank of America - Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι αν και η μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου DTA, σε φορολογική απαίτηση είναι θετική δεν εξαλείφεται ο κίνδυνος των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στην 12σέλιδη έκθεσή της με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2014 και τίτλο «Swap of DTA into DTC positive, but doesn’t cancel AQR risk (Θετική η  μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου DTA, σε φορολογική απαίτηση, αλλά δεν εξαλείφεται ο κίνδυνος για τα AQR)», την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch αναφέρει, η τιμή στόχος της Εθνικής παραμένει στα 2,80 ευρώ, της Πειραιώς στα 1,72 ευρώ, της Alpha Bank στα 0,70 ευρώ και της Eurobank στα 0,39 ευρώ.
Η αβεβαιότητα στην αγορά θα παραμείνει, σύμφωνα με την Bank of America - Merrill Lynch, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύονται με discount 5% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο και 51% έναντι του μέσου όρου των τραπεζών της περιοχής της Ανατολική Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Η Bank of America - Merrill Lynch εκτιμά ότι το όφελος από τη μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας θα κυμανθεί στα 300-500 εκατ. ευρώ στην αξιολόγηση της ΕΚΤ, με την πλήρη ενσωμάτωση της Βασιλείας ΙΙΙ.
Η Eurobank θα είναι η τράπεζα που θα ωφεληθεί περισσότερο από τη μετατροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης