Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ηχηρό SOS από την World Bank για τον ιό Ebola - Καταστροφικές οι συνέπειες στην οικονομία - Άνω των 800 εκ. δολαρίων η ζημιά!

tags :
Ηχηρό SOS από την World Bank για τον ιό Ebola - Καταστροφικές οι συνέπειες στην οικονομία - Άνω των 800 εκ. δολαρίων η ζημιά!
«Οι οικονομικές ζημιές θα είναι τεράστιες, εάν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει προσπάθειες»
Ηχηρή προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ιού Ebola στην οικονομία της Δυτικής Αφρικής απηύθυνε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Σε σημερινό της σημείωμα, η World Bank έκανε λόγο για «σημαντικές» και «καταστροφικές» συνέπειες του Ebola στην οικονομία.
«Το πρωταρχικό κόστος της εξάπλωσης του ιού είναι οι ανθρώπινες ζωές» τονίζει ο επικεφαλής της World Bank, Jim Yong Kim, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις».
«Οι οικονομικές ζημιές θα είναι τεράστιες, εάν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει προσπάθειες, προκειμένου να καταστείλει την εξάπλωση του ιού» επισημαίνει εν συνεχεία.
Φυσικά, τα πρώτα οικονομικά «θύματα» του ιού Ebola θα είναι οι χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Όπως εξηγεί η World Bank, ο οικονομικός αντίκτυπος σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε θα ανέλθει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο στα 359 εκ. δολάρια, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ενδέχεται να υπερβεί τα 800 εκ. δολάρια!





Βέβαια, εκτός από τις μελλοντικές επιπτώσεις, οι χώρες της Δυτικής Αφρικής ήδη νιώθουν τον αντίκτυπο του Ebola, ο οποίος μετουσιώνεται σε αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και έντονη μεταβλητότητα στην αξία των εγχώριων νομισμάτων.
Ο παράγοντας «κλειδί» σύμφωνα με την World Bank είναι η ανησυχία των κατοίκων για την επιδημία.
Οι εργαζόμενοι προτιμούν να παραμείνουν στο σπίτι τους και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, καταλήγει η Παγκόσμια Τράπεζα, καθιστώντας αναγκαία την ανάληψη δράσης από την παγκόσμια κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης