Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Διαχειρίσιμα τα stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

JP Morgan Cazenove: Διαχειρίσιμα τα stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων της ΕΚΤ θα είναι ένας θετικός καταλύτης για τις τραπεζικές μετοχές
Διαχειρίσιμα εκτιμά η JP Morgan Cazenove ότι θα είναι τα αποτελέσματα των τεστ αντοχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ θεωρεί ότι και η αλλαγή της νομοθεσίας για την αναβαλλόμενη φορολογία θα είναι πολύ θετική για τον κλάδο.
Στην σημερινή 5σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Feedback from 23 bank meetings in Athens, Istanbul and Moscow" (Συμπεράσματα από 23 συναντήσεις με τραπεζικά στελέχη σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Μόσχα), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan Cazenove πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια μετά τη δημοσιοποίηση των stress test της Blackrock, αν και υπάρχει κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ.
Η ίδια δηλώνει ότι αποφεύγει να κάνει κάποια σχόλια εκτιμήσεων, δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα θα είναι διαχειρίσιμα, σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάσουν ελλείμματα υπό το στατικό σενάριο (με βάση τα αποτελέσματα του 2013, τα οποία δεν περιέχουν τις κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχουν υλοποιηθεί μέσα στο έτος.
Σύμφωνα με την ίδια, η αναμενόμενη νομοθεσία για τη μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση, θα ήταν πολύ θετική και αναμένεται να περάσει μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Επίσης, η JP Morgan Cazenove εκτιμά ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων της ΕΚΤ θα είναι ένας θετικός καταλύτης, καθώς θα παράσχει διαφάνεια και περισσότερο συνεπή ταξινόμηση των περιουσιακών στοιχείων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Αναφορικά τώρα με τις προοπτικές του κλάδου, η JP Morgan Cazenove βλέπει τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων να συνεχίζουν να βελτιώνονται λόγω:
1) της ανατιμολόγησης του κόστους των καταθέσεων
2) της σταδιακής πρόσβασης στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων
3) της απόδοσης των κινήσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους
Τέλος, για την ελληνική οικονομία, η JP Morgan Cazenove διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2015 κατά +2,8%, ενώ η οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αναπτυχθεί.
Επίσης, η ανεργία σταθεροποιείται και η Ελλάδα αναμένεται να δει σημαντική καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους κλάδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης