Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σκωτία - H πλειοψηφία ψηφίζει "ναι" στην ανεξαρτησία - Περισσότερη αυτονομία για την χώρα σχεδιάζει η Βρετανία

tags :
Σκωτία - H πλειοψηφία ψηφίζει
Tο «ΝΑΙ» όπου ανήκει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων
Το "ναι" για την ανερξαρτησία της Σκωτίας φαίνεται να επικρατεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, μόλις έντεκα ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Η έρευνα έγινε από το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των Κυριακάτικων Τimes.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «ΝΑΙ» όπου ανήκει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «ΟΧΙ» όπου βρίσκονται οι αντίπαλοί τους εκείνοι που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα το «ΝΑΙ» στην ανεξαρτησία φαίνεται ότι καταφέρνει να ανατρέψει ένα σημαντικό προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων που κατείχε πριν από μόλις ένα μήνα η κίνηση «Καλύτερα μαζί» εκείνων που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του "ΝΑΙ" εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους που αναγνωρίζεται από την έρευνα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι σαφές ότι αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερη αυτονομία στη Σκωτία θα παραχωρήσει το Λονδίνο εάν επικρατήσει το "Όχι"

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne.
"Θα δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο δράσης για την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Σκωτία, περισσότερης αυτονομίας στη φορολογία, σε θέματα δαπανών, περισσότερη (...) εξουσία στο σύστημα πρόνοιας (...) που θα τεθεί σε ισχύ εάν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα" είπε ο υπουργός.
Ο Osborne σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη και των τριών μεγάλων κομμάτων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης