Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Εσωτερική μετανάστευση, η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη

tags :
Bruegel: Εσωτερική μετανάστευση, η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη
Oι διαπιστώσεις και οι... λύσεις του think tank των Βρυξελλών
Το προφίλ της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας σκιαγραφεί το think tank Βruegel, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες των Βρυξελλών.
Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό think tank καθιστά αναγκαία την «εντονότερη» κινητικότητα των εργαζομένων μεταξύ των κρατών – μελών.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, απαιτείται η ορθότερη εξισορρόπηση των εργαζομένων, προκειμένου να επέλθει η πρέπουσα ισορροπία μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε.






Άλλωστε, διαπιστώνει πως ορισμένες χώρες πλήττονται από την ανεργία, ενώ ταυτόχρονα κάποιες άλλες αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Ωστόσο, συνεχίζει το think tank των Βρυξελλών, είναι κοινή πεποίθηση πως η Ευρώπη δεν δύναται να απορροφήσει περαιτέρω μετανάστες.





Άλλωστε, η εκτόξευση των λαϊκιστικών και ξενοφοβικών κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη διαπίστωση.
Λαμβάνοντας ως βάση τις εξής διαπιστώσεις, το Bruegel παραθέτει τις εξής τρεις προτάσεις:
-    Οργάνωση ενεργών μεταναστευτικών πολιτικών
-    Προώθηση της ενδο-ευρωπαϊκής κινητικότητας εξειδικευμένων εργαζομένων
-    Επίτευξη διμερών μεταναστευτικών συμφωνιών, οι οποίες θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα τόσο της χώρας καταγωγής του εργαζόμενου όσο και της χώρας υποδοχής του μετανάστη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης