Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiro SS: Επιδείνωση στην Ευρωζώνη - Η πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

Spiro SS: Επιδείνωση στην Ευρωζώνη - Η πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί
Οι ανησυχίες των επενδυτών παραμένουν, παρά τη διαφαινόμενη βελτίωση του κλίματος στην Ευρωζώνη
Πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών προβλέπει για το προσεχές διάστημα η Spiro Sovereign Strategy, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα βιώσουν ακόμη περισσότερη αδυναμία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα", εκτιμά ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.
Όπως προβλέπει, η διεθνής επενδυτική κοινότητα συνεχίζει να εκφράζει έντονες αμφιβολίες για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και των ευρωπαϊκών τραπεζών.
"Οι ανησυχίες των επενδυτών παραμένουν, παρά τη διαφαινόμενη βελτίωση του κλίματος στην Ευρωζώνη", αναγνωρίζει ο επικεφαλής της Spiro Sovereign Strategy.
Σύμφωνα με τον  Nicholas Spiro, η κατάσταση στην Ευρωζώνη επιδεινώνεται...
Τα αρνητικά μαντάτα για την Ευρωζώνη και τα ευρωπαϊκά assets δεν σταματούν όμως εδώ...
Όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, σε neutral (ουδέτερη) υποβαθμίζει τη σύσταση για τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας η Goldman Sachs, σε νέα έκθεσή της, ημερομηνίας 5 Αυγούστου, υπό τον τίτλο "Turning Neutral on EMU Peripherals".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, διατηρούσε μια θετική στάση για τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας από τα μέσα του 2012.
Μάλιστα για το τρέχον έτος, 2014, οι κορυφαίες της επιλογές ήταν τα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.
Όμως πλέον η δυναμική των αποδόσεων των ομολόγων της περιφέρειας έφτασε στο τέλος της και για τον λόγο αυτό, η Goldnman Sachs δίδει πλέον σύσταση neutral.
Όπως προβλέπει, πλέον το πιθανότερο σενάριο θέλει τις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας να παίρνουν την ανιούσα.
"Οι τρέχουσες εξελίξεις δεν υποδεικνύουν πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων", διαπιστώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της περιφέρειας είχε έναν κοινό παρανομαστή: Τη διαρκή επαγρύπνηση της ΕΚΤ.
Στα τρέχοντα επίπεδα, εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για τους επενδυτές εκείνους που επιλέξουν να αναλάβουν το ρίσκο της επένδυσης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
"Δεν θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω συμπίεση των αποδόσεων", επαναλαμβάνει για να προειδοποιήσει πως εντός των ερχόμενων μηνών, τα ομόλογα της περιφέρειας θα κινηθούν ανοδικά.
Η Goldman Sachs διαμηνύει πως παραμένουν οι προκλήσεις για την ανάπτυξη των χωρών της περιφέρειας, αλλά και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους.
Δύο ακόμη πηγές ανησυχίας - που μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας - είναι, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα:
- οι διαρκείς χαμηλές πτήσεις του πληθωρισμού.
- η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων διεθνώς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης