Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS - Η ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία απειλεί να τινάξει στον αέρα την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη!

tags :
UBS - Η ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία απειλεί να τινάξει στον αέρα την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη!
Άσχημα τα μαντάτα για την πρόεδρο Rousseff εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου
Μπορεί η συμβατική άποψη των αναλυτών να υποστήριζε ότι ένας αποκλεισμός της Βραζιλίας στο Μουντιάλ 2014 θα ωφελούσε τις αγορές, καθώς θα ωθούσε τους Βραζιλιάνους να στείλουν…σπίτι της την πρόεδρο Dilma Rousseff, που έχει βυθίσει την οικονομία στον στασιμοπληθωρισμό, ωστόσο η χθεσινή ντροπιαστική ήττα από τη Γερμανία, είναι κάτι διαφορετικό…
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Geoffrey Dennis, στρατηγικός αναλυτής της UBS για τις αναδυόμενες αγορές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο αναλυτής της ελβετικής τράπεζας, εξηγεί ότι η βαριά ήττα με 7-1 από τη Γερμανία, ανατρέπει την παραπάνω θεωρία.
Όπως εξηγεί, ναι μεν η ήττα θα πλήξει τις πιθανότητες επανεκλογής τον Οκτώβριο, ωστόσο την ίδια ώρα μπορεί να τινάξει στον αέρα την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη σε μια χώρα που έχει εμμονή με το ποδόσφαιρο.
«Πρόκειται για μια τόσο ταπεινωτική ήττα, που αναρωτιέται κανείς αν θα έχει αρνητική επίδραση στην ψυχή των Βραζιλιάνων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της UBS, μιλώντας στο Bloomberg.
«Η οικονομία παλεύει, δεν υπάρχει ανάπτυξη και δεν έχουμε καν μια αξιοπρεπή εθνική ομάδα ποδοσφαίρου!».
Κάπως έτσι σκέφτονται οι βραζιλιάνοι σύμφωνα με τη UBS.
Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας είναι κλειστό σήμερα λόγω αργίας, γι αυτό η επίδραση στις τιμές των assets ενδεχομένως να αποτυπωθεί στην αγορά ομολόγων.
Ο βασικός δείκτης Ibovespa έχει καταγράψει άνοδο 19% από τα χαμηλά του Μαρτίου, εν μέσω σπέκουλας ότι η οργή κατά της Rousseff θα οδηγήσει σε μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα στηρίξει την οικονομία.
Από το 2011 που ανέλαβε την εξουσία η Rousseff, ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε ένα μέσο ετήσιο ρυθμό 2%, τον βραδύτερο από τότε που ήταν πρόεδρος της Βραζιλίας ο Fernando Collor, ο οποίος παραιτήθηκε το 1992 εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς.
Οι πολιτικές της με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας έχουν οδηγήσει τον ετήσιο πληθωρισμό πάνω από το 6,5%, που είναι το ανώτατο όριο του εύρους του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση.
Η χθεσινή ήττα, η χειρότερη στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας, διέψευσε τις προσδοκίες της χώρας ότι θα είχε φέτος την ευκαιρία να ξεπλύνει την…ντροπή για τον χαμένο τελικό του 1950 από την Ουρουγουάη μέσα στο σπίτι της…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης