Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ουδέτερος για την αξιολόγηση της BNP Paribas ο αντίκτυπος από τον συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές - Δεν θα επιφέρει μόνιμη ζημιά

Fitch: Ουδέτερος για την αξιολόγηση της BNP Paribas ο αντίκτυπος από τον συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές - Δεν θα επιφέρει μόνιμη ζημιά
Η Fitch αξιολογεί με A+ και σταθερό outlook τη γαλλική τράπεζα
Ουδέτερο για την αξιολόγηση της BNP Paribas χαρακτηρίζει τον αντίκτυπο από τον συμβιβασμό της γαλλικής τράπεζας με τις αμερικανικές αρχές ο οίκος Fitch.
"Ο χθεσινός συμβιβασμός της γαλλικής τράπεζας με τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με τον οποίο η BNP Paribas καλείται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους σχεδόν 9 δισ. δολαρίων, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της τράπεζας", υποστηρίζει σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Fitch.
Υπενθυμίζεται πως η Fitch αξιολογεί με A+ και σταθερό outlook τη γαλλική τράπεζα.
"Ο συμβιβασμός συνιστά σίγουρα ένα εμπόδιο για τη γαλλική τράπεζα, ωστόσο δεν αναμένεται να προκαλέσει ζημιά διαρκείας στη λειτουργία της BNP Paribas", αναφέρουν οι αναλυτές της Fitch.
Επίσης ο οίκος χαιρετίζει τα ικανοποιητικά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας της γαλλικής τράπεζας, αφού διαθέτει Core Tier 1 κοντά στο 10% (σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία).
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε από το βράδυ της Δευτέρας το www.bankingnews.gr, στα 8,8 δισ. δολάρια «κλείδωσε» τελικά το πρόστιμο που θα καταβάλλει στις αμερικανικές αρχές η γαλλική BNP Paribas, λόγω της παραβίασης των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ σε χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η BNP Paribas κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και συμφώνησε να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 8,8 δισ. δολαρίων.
Η BNP Paribas δήλωσε ένοχη για δύο κακουργηματικές πράξεις, επισημαίνει η εφημερίδα.
Να σημειωθεί πως οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονταν σήμερα και τελικά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των τελευταίων 24ωρων που ανέφεραν πως το πρόστιμο δεν θα ξεπεράσει τα 8,9 δισ. δολάρια.
Η γαλλική τράπεζα κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ πως παραβίασε το αμερικανικό εμπάργκο, κάνοντας συναλλαγές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης