Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBS: Μόνο με ένα γενναίο haircut μπορεί να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Ημίμετρα η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων

tags :
RBS: Μόνο με ένα γενναίο haircut μπορεί να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Ημίμετρα η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων
Όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο...
Μόνο με ένα γενναίο haircut μπορεί να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, εκτιμά η Royal Bank of Scotland, ενόψει της έναρξης των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τον Σεπτέμβριο.
Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή της η βρετανική επενδυτική τράπεζα, μια ήπιας μορφής αναδιάρθρωση, μέσω επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων, δεν είναι ικανή να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
"Συμφωνία για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πιθανότατα θα υπάρξει το Φθινόπωρο, ωστόσο δεν θα επιφέρει ριζική βελτίωση στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας", σχολιάζουν οι αναλυτές της RBS.
Όπως επισημαίνουν στη συνέχεια, μιλώντας σε άκρως ρεαλιστική βάση, η Ελλάδα δεν είναι εύκολο - από εδώ και στο εξής - να παράγει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα του 4% έναντι του ΑΕΠ, ώστε να μειωθεί αποφασιστικά το ελληνικό χρέος.
"Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο, γενναίο haircut, αλλά αυτό δεν αναμένεται να συζητηθεί το φθινόπωρο", επαναλαμβάνουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας.
Η RBS αναγνωρίζει πως έχει αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο όλα θα κριθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης