Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για… φαρισαϊσμό κατηγορεί την Ευρωζώνη η Washington Post - Η ευρωπαϊκή κρίση είναι παρούσα - Νέος «βραχνάς» το ιδιωτικό χρέος

Για… φαρισαϊσμό κατηγορεί την Ευρωζώνη η Washington Post - Η ευρωπαϊκή κρίση είναι παρούσα - Νέος «βραχνάς» το ιδιωτικό χρέος
Αιχμηρό άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας
Για… φαρισαϊσμό κατηγορεί την Ευρωζώνη η Washington Post, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ευρωπαϊκή κρίση παραμένει παρούσα, παρά τις συνεχείς ιαχές περί υπέρβασής της.
«Όλοι αρέσκονται στο να προσποιούνται πως η ευρωπαϊκή κρίση ολοκληρώθηκε» παρατηρεί η  Washington Post. Όπως εξηγεί, οι Ευρωπαίοι συνειδητά αγνοούν την υψηλή ανεργία, η οποία στην Ελλάδα και την Ισπανία υπερβαίνει το 25%, αλλά και το δυσθεώρητο χρέος.
Μάλιστα, η Ευρωζώνη δεν πλήττεται μόνο από το δημόσιο χρέος αλλά αντιθέτως, ο αναδυόμενος κίνδυνος ακούει στο όνομα «ιδιωτικό χρέος».
Αν και στην Ελλάδα και την Ιταλία ο βραχνάς συνίσταται στο δημόσιο χρέος, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ταλανίζονται από το ιδιωτικό χρέος – νοικοκυριών και εταιρικό.
Έτσι, συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα, το ιδιωτικό χρέος δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην συντελεσθείσα ανάκαμψη, την οποία και «φρενάρει».
Παράλληλα, η Washington Post παραθέτει τους δύο τρόπους καταπολέμησης του ιδιωτικού χρέους. Ο πρώτος αφορά την ενίσχυση των δημοσίων δαπανών και ο δεύτερος την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Εξαιτίας της εφαρμοσμένης λιτότητας, ο πρώτος αποκλείεται αυτομάτως, έτσι η μοναδική επιλογή έγκειται στο φθηνότερο ευρώ και στη μείωση του εργατικού κόστους εργασίας, που θα επιτείνει τον ανταγωνισμό των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων….
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης