Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν στέλνει στρατιώτες στο Ιράκ η Ουάσιγκτον - Σε λίγες ημέρες η απόφαση για αεροπορικά «χτυπήματα» - Παρέμβαση Obama για το πετρέλαιο

Δεν στέλνει στρατιώτες στο Ιράκ η Ουάσιγκτον - Σε λίγες ημέρες η απόφαση για αεροπορικά «χτυπήματα» - Παρέμβαση Obama για το πετρέλαιο
«Η κρίση πρέπει να επιλυθεί από την ιρακινή κυβέρνηση. Εμείς θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε»
Ως απειλή προς τις ΗΠΑ αποκωδικοποιεί ο Barack Obama την επέλαση των ισλαμιστών ανταρτών της ISIL στο Βόρειο Ιράκ.
«Οι αντάρτες θέτουν σε κίνδυνο τις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, καθιστώντας βέβαιη τη στήριξη της ιρακινής κυβέρνησης στη μάχη κατά των ισλαμιστών. «Εξετάζουμε όλες τις επιλογές» συμπλήρωσε, αποκλείοντας ωστόσο, την αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή. "Το σχέδιο των ΗΠΑ για τη βοήθεια της ιρακινής κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες" πρόσθεσε εν συνεχεία.
«Η κρίση πρέπει να επιλυθεί από την ιρακινή κυβέρνηση. Εμείς θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε» τόνισε παράλληλα.
Επίσης, κατά το μήνυμά του, ο B. Obama συνέδεσε την κρίση στο Ιράκ με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, κάνοντας λόγο για εξαγωγή του εξτρεμισμού.
Όσον αφορά το πετρέλαιο, το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις εξαιτίας της αναταραχής στο Ιράκ, ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τους πετρελαιοπαραγωγούς διεθνώς να αυξήσουν την παραγωγή, προκειμένου να συγκρατηθεί η τιμή του αργού.
Να σημειωθεί πως σήμερα, το πετρέλαιο κινείται σε υψηλό 9 μηνών, καθώς υπερέβη ακόμη και τα 106 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης