Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roubini - Σχιζοφρενικά τα μηνύματα που στέλνουν αγορές και ομόλογα στους επενδυτές

tags :
Roubini - Σχιζοφρενικά τα μηνύματα που στέλνουν αγορές και ομόλογα στους επενδυτές
H bull market στις αγορές δεν έχει θεμέλια
«Σχιζοφρενικά» χαρακτηρίζει ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini, τα μηνύματα που στέλνουν οι αγορές και τα ομόλογα στους επενδυτές.
«Επικρατεί σχιζοφρένεια ανάμεσα σε όσα υποδεικνύουν οι αγορές μετοχών και όσα υποδεικνύουν οι αγορές ομολόγων», ανέφερε σε ομιλία του σε συνέδριο του Aberdeen Asset Management.
Σύμφωνα με τον Roubini, η bull market στις αγορές δεν έχει γερά θεμέλια, ενώ αν εκδηλωθεί κι άλλη χρηματιστηριακή εκτίναξη στις μετοχές, όπως το 2013, θα βρεθούμε σε επικίνδυνα εδάφη.
Οι «φούσκες» που μπορεί να δημιουργηθούν από την παροχή ρευστότητας της Federal Reserve, δεν αποτελούν μείζον ζήτημα ακόμη, αλλά «θα γίνει κι αυτό εν καιρώ», προειδοποιεί ο – γνωστός για τις καταστροφολογικές του απόψεις – Roubini.
Όσον αφορά την ευρωζώνη, τόνισε ότι το πολιτικό κέντρο διατηρεί τις δυνάμεις του, ωστόσο παρατηρείται κόπωση από τη λιτότητα στην περιφέρεια.
Όσον αφορά τους κινδύνους, επισημαίνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις, όπως για παράδειγμα η κρίση στην Ουκρανία, αλλά και η άνοδο εθνικιστικών τάσεων σε πολλές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στην Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης