Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάχη στην Μάνη μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής – Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα

Μάχη στην Μάνη μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής – Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα
Στα Ζωνιανά της Κρήτης πρώτη δύναμη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Μια ιδιαίτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων σε δήμους και δημοτικές ενότητες θα επιχειρήσουμε σήμερα να παρουσιάσουμε αποκρυπτογραφώντας τις τάσεις στις ευρωεκλογές.
Ξεκινάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου κατέγραψε το μεγαλύτερο του ποσοστό στην Κέρκυρα με 39% αλλά και στους δήμους Πατρών και Παραλίας Αχαΐας με 38%.
Το άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ μετεξελίχθηκε σε προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ έδωσε μεγάλη μάχη….στην Μάνη (στην ένδοξη μας Μάνη) με την Χρυσή Αυγή.
Στην Λακωνία όπου υπάγεται η Μάνη η ΝΔ κατέγραψε το υψηλότερο της ποσοστό 32% ενώ στον Δήμο Ανατολικής Μάνης κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά 38% και στον Δήμο Γυθείου 39%.
Η Λακωνία να τονιστεί ότι είναι προπύργιο της ΝΔ από το 1974 και πάντα δίνει τα υψηλότερα ποσοστά στην ΝΔ.
Το άκρως ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στην Μάνη και ειδικά στην δημοτική ενότητα Οιτύλου η Χρυσή Αυγή έλαβε 24,5% που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής Πανελλαδικά.
Στον Δήμο Ανατολικής     Μάνης η Χρυσή Αυγή έλαβε 19,5%.
Να σημειωθεί ότι από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης που περιλαμβάνει και την δημοτική ενότητα Οιτύλου κατάγονται, ο Μιχαλολιάκος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης, επίσης ο Θανάσης Δαβάκης βουλευτής ΝΔ και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Σκυλακάκης πρώην ευρωβουλευτής, ο Άγγελος Μπρατάκος πρώην υφυπουργός εσωτερικών και γενικός γραμματέας της ΝΔ, ο Τζαννής Τζαννετάκης πρώην Πρωθυπουργός κ.α.
Στην Μάνη δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ της Εθνικιστικής Δεξιάς της Χρυσής Αυγής και της ΝΔ που εκπροσωπεί ένα μέρος της κεντροδεξιάς.
Το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό στο Ρέθυμνο 15,16% και το μεγαλύτερο ποσοστό στα Ανώγεια 19,45%.
Το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι η Χρυσή Αυγή έλαβε μόλις 1 ψήφο στα Ανώγεια.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ έλαβε πολύ υψηλό ποσοστό στον Γεροπόταμο 20,98%.
Η μεγαλύτερη έκπληξη – ίσως όχι και τόσο – ήταν η πρωτιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Ζωνιανά του νομού Ρεθύμνης με 26,44%....που ήταν και το υψηλότερο ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πανελλαδικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης