Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πως μπορεί να σώσει την Ουκρανία η ΕE; Διδάγματα από τον George Soros... τον άνθρωπο που φέρεται να κρύβεται πίσω από το χάος της ουκρανικής κρίσης

Πως μπορεί να σώσει την Ουκρανία η ΕE; Διδάγματα από τον George Soros... τον άνθρωπο που φέρεται να κρύβεται πίσω από το χάος της ουκρανικής κρίσης
Με σημερινό του άρθρο στη Guardian, φορά τον μανδύα του σωτήρα και συμβουλεύει την Ευρώπη...
Διδάγματα στην Ευρώπη, για το πως μπορεί να σώσει την Ουκρανία, επιχειρεί να δώσει ο... George Soros!
Το περίεργο όμως είναι ότι, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Αmerican Free Press, ο George Soros είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το χάος της ουκρανικής κρίσης!
Ωστόσο, με σημερινό του άρθρο στη βρετανική Guardian, φορά τον μανδύα του σωτήρα και συμβουλεύει ως εξής την Ευρώπη:
Οι κάλπες της περασμένης Κυριακής είχαν πολλά μηνύματα και ακόμη περισσότερους αποδέκτες. Οι Ευρωπαίοι, μέσω των Ευρωεκλογών, έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίαζς για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ την ίδια ώρα οι Ουκρανοί, μέσω των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ανέδειξαν τη λαχτάρα τους να ενωθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, επισημαίνει ο Soros, πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να βοηθήσουν την Ουκρανία, ώστε και η Ουκρανία με τη σειρά της να βοηθήσει την Ευρώπη.
Όσο το τολμηρό πείραμα της Ευρώπης - να κερδίσει το στοίχημα της διεθνούς διακυβέρνησης - αποτυγχάνει, τόσο αυξάνεται η κυριαρχία της Ρωσίας, γεγονός που την καθιστά έναν επικίνδυνο αντίπαλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί; Γιατί η Μόσχα έχει τεράστιες γεωπολιτικής φύσεως φιλοδοξίες και γιατί είναι πρόθυμη να τις αποκτήσει, κάνοντας χρήση της δύναμής της.
Η Ρωσία θα επωφεληθεί από μια στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, εκτιμά ο Soros, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τη διαρκή αποδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας.
"Η επιτυχία της νέας Ουκρανίας θα απειλήσει την ίδια την επιβίωση του Ρώσου προέδρου V. Putin στη Ρωσία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος δίνει αγώνα για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας", συνεχίζει ο Soros.
Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση; Ο Soros αναλύει:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποτρέψει τη Ρωσία να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία. Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής: Να προσφερθεί ασφάλεια - μακριά από το πολιτικό ρίσκο - σε όλους εκείνους που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ταυτόχρονα να παράσχει εγγυήσεις! Πρόκειται για μια πρόταση που δεν είναι τόσο δύσκολη ή περίπλοκη, όσο ακούγεται!
"Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δράση πειστικά και συντονισμένα θα σώσει όχι μόνο την Ουκρανία... αλλά και τον εαυτό της!", εξηγεί ο Soros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης