Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών και η Κύπρος - Αναστασιάδης - Εφικτή η επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη - Όραμά του η επανένωση

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών και η Κύπρος - Αναστασιάδης - Εφικτή η επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη - Όραμά του η επανένωση
Πλέον όλα είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές
Έπεσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Κύπρο η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, με διακαναλική συζήτηση των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που διεκδικούν τις έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πλέον όλα είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές. Από τα μεσάνυκτα σταμάτησε κάθε προεκλογική δραστηριότητα και αφαιρέθηκαν διαφημιστικές πινακίδες υποψηφίων.
Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν 604.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 59.637 είναι τουρκοκύπριοι, που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για πρώτη φορά, χωρίς προηγούμενη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, επιδεικνύοντας απλώς την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Κύπρο και έχουν υποβάλει αίτηση στο Προξενικό Γραφείο για συμμετοχή στη ψηφοφορία.
Η ψηφοφορία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το βράδυ γίνεται σε τρία εκλογικά κέντρα στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Αναστασιάδης - Όραμά μου η επανένωση της Κύπρου
Την πεποίθηση πως οι Κύπριοι, που τόσο υπέφεραν, είναι εφικτό να ξαναβρούν τον δρόμο της ειρήνης, της συνδημιουργίας και της ανάπτυξης εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι όραμά του είναι η επανένωση της Κύπρου και του λαού της και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ότι αυτό που αναμένει και απαιτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια θετική εκ μέρους της χειρονομία, η οποία αναμφίβολα θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα και το σκηνικό και θα ανοίξει το δρόμο προς τη λύση του Κυπριακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης