Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roubini - Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πιστωτικής «φούσκας» - Ωστόσο δεν είμαστε στο χείλος μεγάλης κατάρρευσης… προς το παρόν

tags :
Roubini - Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πιστωτικής «φούσκας» - Ωστόσο δεν είμαστε στο χείλος μεγάλης κατάρρευσης… προς το παρόν
H αργή διαδικασία ομαλοποίησης θα κρατήσει ανοιχτή τη στρόφιγγα του δανεισμού, προσφέροντας στήριξη στην οικονομία
Μπορεί ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini, το τελευταίο διάστημα να εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας πιστωτικής «φούσκας».
«Βρισκόμαστε στην αρχή πιστωτικής φούσκας», προειδοποίησε μιλώντας στο Fox Business για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε στο χείλος μεγάλης κατάρρευσης, αλλά μπορεί να κατευθυνόμαστε προς τα εκεί».
Ο Roubini εκτιμά ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού χαμηλά ακόμη και αν το αυξήσει από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στα οποία βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια.
Όπως σημειώνει, αυτή η αργή διαδικασία ομαλοποίησης θα κρατήσει ανοιχτή τη στρόφιγγα του δανεισμού, προσφέροντας στήριξη στην οικονομία, αλλά παράλληλα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες πρακτικές δανεισμού.
Άρα, ο Roubini συμπεραίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δημιουργίας μια πιστωτικής φούσκας, που θα μπορούσε τελικά να σκάσει.
Να σημειωθεί, ότι ο Roubini δεν είναι ο πρώτος που εκφράζει αυτή την άποψη, καθώς το θέμα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής που ασκείται στις υποστηρικτικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης