Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο ετήσιο δείπνο με την Ένωση Ανταποκριτών ο Barack Obama - "Το 2013 το σύνθημά μου ήταν Control-alt-delete"

tags :
Στο ετήσιο δείπνο με την Ένωση Ανταποκριτών ο Barack Obama -
Οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον για το ετήσιο δείπνο με τον πρόεδρο Obama
"Το 2008 το σύνθημα μου ήταν 'Ναι, μπορούμε', το 2013 το σύνθημά μου ήταν 'Control-alt-delete'", διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, απευθυνόμενος στους συνδαιτημόνες τους, και με αφορμή το πρόγραμμά του για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση (ObamaCare).
Το δείπνο των ανταποκριτών έχει γίνει το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της Ουάσιγκτον, με ηθοποιούς του Χόλιγουντ κάθε χρόνο να σμίγουν με πολιτικούς και προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος Obama και η πρώτη κυρία έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο έξω από το ξενοδοχείο όταν έφθασαν χθες βράδυ για την εκδήλωση.
Ο Obama αναφέρθηκε στον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, για να σατιρίσει ορισμένους συντηρητικούς σχολιαστές των Μέσων Ενημέρωσης και την προφανή εμμονή τους με το γυμνό στήθος του προέδρου της Ρωσίας.

Το δείπνο καθιερώθηκε πριν από 100 χρόνια ως μια μικρή συγκέντρωση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. Ήταν μια εκδήλωση άγνωστη εκτός των ορίων της Ουάσιγκτον μέχρι το 1987, όταν ένας δημοσιογράφος συνοδευόταν στο δείπνο από την εντυπωσιακά όμορφη γραμματέα του αντισυνταγματάρχη Ολιβερ Νορθ, στο επίκεντρο του σκανδάλου Ιράν-κόντρας, γράφει η Washington Post.
Ο ανταποκριτής του The New York Times Magazine δήλωσε στο CNN ότι δεν ξέρει τί γιορτάζεται τη βραδιά αυτή. "Απλά δεν ξέρω γιατί πραγματοποιείται ξανά και ξανά", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης