Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το χάος της ουκρανικής κρίσης; - Ο György Schwartz ή... George Soros

Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το χάος της ουκρανικής κρίσης; - Ο György Schwartz ή... George Soros
Μπορεί να χτίζει το προφίλ του σύγχρονου Ρομπέν των Δασών, ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος "που πούλησε τον κόσμο!"
Tον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το χάος της Ουκρανίας επιχειρεί να ξεσκεπάσει η εφημερίδα Αmerican Free Press...
Ο καθένας που παρακολουθεί στενά κάθε επεισόδιο στο θρίλερ της ουκρανικής κρίσης αγνοεί την πραγματικότητα, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Η αναταραχή στη Ουκρανία δεν ξέσπασε από τους απεγνωσμένους Ουκρανούς που επιθυμούν ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αντίστοιχο με εκείνα της Δύσης.
Η εξέγερση στην Ουκρανία ενορχηστρώθηκε από τους τραπεζίτες της Δύσης ως μέρος ενός επικίνδυνου παιχνιδιού που στόχο έχει να στρέψει την Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας.
Η Ουκρανία ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας. Όλα όμως άλλαξαν όταν η Ουκρανία διεκδίκησε και κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση.
Αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990, αρκετοί αντιλήφθηκαν τον στρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο που κατείχε, ως χώρα, η Ουκρανία. Τότε ήταν που ξεκίνησε και το επικίνδυνο παιχνίδι ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.
Πρωταγωνιστής αυτού του παγκόσμιου παιχνιδιού είναι ο εβραϊκής καταγωγής Ούγγρος δισεκατομμυριούχος György Schwartz... Αυτό το όνομα ακούγεται άγνωστο; Τι κοινό μπορεί να έχει ο György Schwartz με τον George Soros; Είναι το ίδιο άτομο... Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Αmerican Free Press.
Ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με συνολική περιουσία άνω των 20 δισ. δολαρίων, ο Soros αποτελεί το δημόσιο πρόσωπο, τη δημόσια εικόνα της περίφημης τραπεζικής δυναστείας... Rothschild!
Πρωτίστως - και εκτός από την ουκρανική κρίση - ο Soros είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Barack Hussein Obama στον Λευκό Οίκο το 2008.
Η δίδυμη αυτοκρατορία του Soros βρίσκεται στο κεντρικό Μανχάταν. Πρόκειται αρχικά για το Soros Fund Management, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 18 δισ. δολαρίων. Λίγα τετράγωνα πιο πέρα βρίσκεται η έδρα του φιλανθρωπικού δικτύου του Soros, του Open Society Foundations (OSF).
Μπορεί ο Soros - μέσα από τις φιλανθρωπίες του - να χτίζει το προφίλ του σύγχρονου Ρομπέν των Δασών, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος "που πούλησε τον κόσμο!".  
Ο Soros θεωρείται ο βασικός υποκινητής του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ βρίσκεται πίσω και από τις εξελίξεις στη Γεωργία.
Όταν ο Soros στοχεύει προς μια χώρα, ξεκινά πάντα από τον ίδιο δρόμο: Δημιουργεί μια σκιώδη κυβέρνηση, έτοιμη να καταλάβει την εξουσία, όταν εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Soros δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ουκρανικούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, με κεντρικό σλόγκαν την καθιέρωση μιας Ουκρανίας, πιο ανοιχτής και πιο δημοκρατικής...
Η μεγαλύτερη όμως δύναμη του Soros βρίσκεται αλλού: Στο γεγονός πως είναι ηγετικό μέλος σειράς διεθνών οργανισμών, όπως το Council on Foreign Relations και η Λέσχη Bilderberg.
Στην Ουκρανία, ο πρώην πρωθυπουργός Yanukovych εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2004. Τότε ήταν που ο Soros άρχισε να χρηματοδοτεί τους Viktor Yushchenko και Yulia Tymoshenko.
Με χρήματα του Soros, οι διαμαρτυρίες επί ουκρανικού εδάφους έγιναν τόσο βίαιες στα τέλη του 2013, που τελικά ήταν θέμα χρόνου η φυγή του Yanukovych τον περασμένο Φεβρουάριο...
Από τότε και μέχρι σήμερα, οι μαριονέτες του Soros... όπως ο Βarack Obama, o John Kerry, η Hillary Clinton, οι New York Times, η Washington Post και το CNN, επιμένουν πως μπορεί η Ουκρανία να είναι σε θέση να λάβει τις δικές της αποφάσεις και επιλογές, ωστόσο η... μοναδική αποδεκτή λύση είναι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης