Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank – Σε περιδίνηση η ρωσική οικονομία – Ρούβλι, εκροές κεφαλαίων και γεωπολιτικοί κίνδυνοι οι… πυλώνες της αναταραχής

Danske Bank – Σε περιδίνηση η ρωσική οικονομία – Ρούβλι, εκροές κεφαλαίων και γεωπολιτικοί κίνδυνοι οι… πυλώνες της αναταραχής
Η πρώτη υποβάθμιση της Ρωσίας από την S&P έπειτα από 6 χρόνια!
Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη ρωσική οικονομία, παραθέτει η Danske Bank, σε σημερινή της έκθεση για τη Ρωσία.
 Σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε κατά 50 μονάδες βάσης το επιτόκιο δανεισμού, το οποίο διαμορφώθηκε πλέον στο 7,50%. Η απόφαση της ρωσικής τράπεζας επήλθε ελέω των πληθωριστικών φόβων.
Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό το 2014 βρίσκεται στο 5%. Ωστόσο, ο δείκτης κινείται άνω του 7%.
Η κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων αποδίδονται στην αποδυνάμωση του ρουβλιού και τις αντίξοες συνθήκες στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με την Danske Bank, στους προαναφερθέντες παράγοντες προστίθενται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι επιβαλλόμενες κυρώσεις της Δύσης.
Η «σφιχτή» νομισματική πολιτική αναμένεται να συνεχιστεί επί μακρόν, σύμφωνα με την δανέζικη τράπεζα, γεγονός που συνιστά τροχοπέδη στην ήδη εξασθενισμένη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Παράλληλα, αναμένεται ένα σημαντικό σοκ στις ροές κεφαλαίων, καθώς τα οικονομικά δεδομένα προμηνύουν ένα «κακό» β’ 6μηνο για την αγορά κεφαλαίων της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης