Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Soros - Πως οι ΗΠΑ να χτυπήσουν τη Ρωσία χωρίς να ανοίξει... ρουθούνι!

Soros - Πως οι ΗΠΑ να χτυπήσουν τη Ρωσία χωρίς να ανοίξει... ρουθούνι!
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατέχουν το μεγαλύτερο μπαζούκα...
Έναν ιδιαίτερο πόλεμο προτείνει να ανοίξουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο ανέφερε κάποιες ιδέες για το πώς να τιμωρηθεί η Ρωσία, χωρίς να προκληθούν ακραιές διπλωματικές συνέπειες.
Μάλιστα θεωρεί, σε αντίθεση με άλλους αναλυτές, ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατέχουν το μεγαλύτερο μπαζούκα...
Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν ισχυρότερες και αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, κυρίως μέσω της διακύμανσεις των τιμών του πετρελαίου.
Για παράδειγμα, αναφέρει ο ίδιος, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πουλήσουν μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου με στόχο να συμπιέσουν τις τιμές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εισροή των εσόδων της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, για να μπορέσει η Ρωσία να διατηρήσει την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της χρειάζεται το πετρέλαιο να κυμαίνεται περί τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Έτσι, σε περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πιεστεί κάτω από τα 100 δολάρια, αυτόματα τίθεται σε κίνδυνο το ισοζύγιο του ρωσικού προϋπολογισμού.
Ωστόσο, ο Soros τονίζει ότι το θέμα είναι οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία και όχι να στοχεύσουν στην τιμωρία της Ρωσίας.
Και αυτό γιατί μια τιμωρία της Ρωσίας θα ωθήσει τον Putin σε σπασμωδικές κινήσεις και ως ένα πληγωμένο ζώο θα χτυπήσει οπουδήποτε μπορέσει, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες.
Τέλος, ο Soros θεωρεί ότι για τη Merkel, η κρίση στην Ουκρανία είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί ως ηγέτης της ενωμένης Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι απλώς μια καγκελάριος που προωθεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης