Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Ήρθε η ώρα να μειωθεί η διάθεση για ρίσκο στην Ευρωζώνη - Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων θα πάρουν ξανά την ανιούσα

HSBC - Ήρθε η ώρα να μειωθεί η διάθεση για ρίσκο στην Ευρωζώνη - Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων θα πάρουν ξανά την ανιούσα
Κατά γενική ομολογία η Ευρωζώνη συνεχίζει να παραμένει ευάλωτη
Συστάσεις για μείωση της ανάληψης ρίσκου και περιορισμό της έκθεσης στην ευρωπαϊκή αγορά απευθύνει προς την επενδυτική κοινότητα η HSBC, σε νέα 12σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "The Allocator - Where to cut risk?", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, τη δεδομένη στιγμή μοιάζει συνετή η μείωση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου. Που πρέπει να γίνει αυτό; Όπως τονίζει η HSBC, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, την ώρα που εμφανίζεται εξαιρετικά "πλούσια".
Όπως επισημαίνει η βρετανική τράπεζα, κατά γενική ομολογία η Ευρωζώνη συνεχίζει να παραμένει ευάλωτη, παρά το γεγονός πως η ευρωπαϊκή οικονομία ξεπέρασε το τούνελ της ύφεσης και μπήκε στο μονοπάτι της ανάπτυξης.
Κατά την HSBC, η Ευρωζώνη συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβράδυνσης της οικονομίας της, κυρίως μάλιστα οι χώρες της αδύναμης περιφέρειας.
Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας παραμένουν ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ευρωζώνη, ενώ την ίδια ώρα ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
"Ο συνδυασμός της αδύναμης ανάπτυξης και του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι πιθανό να τροφοδοτήσει νέες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης των ευρωπαϊκών χωρών. Επομένως, δεν αποκλείεται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων να πάρουν εκ νέου την ανιούσα", διαμηνύει η HSBC.
Για τον λόγο αυτό, όπως εξηγεί η βρετανική τράπεζα, μειώνει την έκθεσή της στα ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης