Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt - Η επιστροφή της Ευρώπης - Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε έξοδο στις αγορές - Ωστόσο η ηρεμία είναι απατηλή

tags :
Handelsblatt - Η επιστροφή της Ευρώπης - Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε έξοδο στις αγορές - Ωστόσο η ηρεμία είναι απατηλή
Ξεπεράστηκε η κρίση του ευρώ;
Στη βελτίωση των συνθηκών δανεισμού στις αγορές ακόμη και για τις προβληματικές χώρες, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
«Το επιτόκιο που καλούνται να καταβάλουν οι Ιταλοί για το χρέος τους στις κεφαλαιαγορές μειώθηκε τις περασμένες εβδομάδες», αναφέρει το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Και εξηγεί:
«Είναι τόσο χαμηλό όσο και πριν από οκτώ χρόνια, ενώ παράλληλα μειώνεται και το καπέλο επικινδυνότητας των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά ομόλογα. Η Ιταλία υποχρεώνεται να καταβάλλει μόνο 2% μεγαλύτερο επιτόκιο από τη Γερμανία.
Για πολύ καιρό η κατάσταση ήταν διαφορετική», γράφει η εφημερίδα παραπέμποντας και στις άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης: «
Και άλλες χώρες της κρίσης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία διαπιστώνουν υψηλή ζήτηση των ομολόγων τους από τους επενδυτές.
Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν μειωθεί.
Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε επιστροφή στις αγορές.
Σημαίνει αυτό ότι η «ευρωκρίση» ξεπεράστηκε;
Αυτό τουλάχιστον θέλουν να υπονοούν οι ευρωπαίοι πολιτικοί», επισημαίνει το ρεπορτάζ, καταλήγοντας ωστόσο στο συμπέρασμα ότι «η ησυχία είναι απατηλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης