Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΙΙF - Αποκλιμακώνεται η κρίση στις αναδυόμενες αγορές, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν

ΙΙF - Αποκλιμακώνεται η κρίση στις αναδυόμενες αγορές, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν
Όσο η Fed θα μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, τόσο οι αναδυόμενες αγορές θα παραμένουν εύθραυστες
Ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης και των αναταραχών που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις αναδυόμενες αγορές διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (ΙΙF), στην τελευταία 5σέλιδη ανάλυσή του, υπό τον τίτλο "A tentative Calm", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές του IIF, μετά από δύο εβδομάδες έντονης αστάθειας και μεταβλητότητας στις αγορές - τόσο στον αναπτυγμένο κόσμο, όσο και στον αναδυόμενο - εμφανίζονται ενδείξεις "ανακούφισης".
Μόνο ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, κατέγραψε άνοδο σχεδόν 2% τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια της έκθεσής του, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο στην κατάσταση των αναδυόμενων αγορών, υποστηρίζει πως τα assets τους παραμένουν εξαιρετικά υποτιμημένα, γεγονός που μεταφράζεται από πλειάδα παραγόντων της αγοράς ως μια "ένδειξη βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος".
Όπως όμως διαμηνύει το IIF, η οριακή αποκλιμάκωση των αναταραχών, δεν σημαίνει αυτόματα πως οι ανησυχίες έχουν μετριαστεί. Άλλο πράγμα η ηρεμία των αγορών και άλλο πράγμα η αισιοξία των επενδυτών... Οι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς μέρος σημαντικών ζητημάτων δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.
"Καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed, θα συνεχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, οι αναδυόμενες αγορές θα παραμείνουν εύθραυστες...", σπεύδει να επισημάνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει τις πιθανές εξελίξεις των αμέσως επόμενων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης