Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Rogoff (Harvard) ξαναχτυπά - Τεράστιο ιστορικό λάθος το ευρώ - Χωρίς βαθύτερη δημοσιονομική σύγκλιση η Ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει

O Rogoff (Harvard) ξαναχτυπά - Τεράστιο ιστορικό λάθος το ευρώ - Χωρίς βαθύτερη δημοσιονομική σύγκλιση η Ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει
Το φαινόμενο της ανεργίας των νέων σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις
"Τεράστιο ιστορικό λάθος" χαρακτηρίζει τη δημιουργία του ευρώ και της Ευρωζώνης ο διάσημος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Harvard, Kenneth Rogoff.
"Η δημιουργία του ευρώ ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος" διεμήνυσε ο Rogoff, από το Davos της Ελβετίας, στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός οικονομολόγος, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατέστησε σαφή την ανάγκη για λήψη μέτρων με στόχο τη μεγαλύτερη δημοσιονομική σύγκλιση της Ευρωζώνης.
"Για να επιβιώσει η Ευρωζώνη χρειάζεται μεγαλύτερη σύγκλιση σε δημοσιονομικό επίπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει στη συνέχεια πως ο εφιάλτης της ανεργίας στις ευρωπαϊκές χώρες πρέπει με κάθε τρόπο και άμεσα να αντιμετωπιστεί. "Το φαινόμενο της ανεργίας των νέων σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις", εξήγησε.
Μιλώντας χθες - κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - ο Rogoff εμφανίστηκε σαφώς λιγότερο επιθετικός από ότι σήμερα.
"Tο ανοδικό ράλι των ευρωπαϊκών αγορών δεν είναι ασυνήθιστο, ακόμη κι αν παραμένουν οι επιφυλάξεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας", δήλωσε χθες ο διάσημος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Harvard.
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να είναι χειρότερη από ότι φαίνεται", διεμήνυσε ο Rogoff, όπως ανέφερε από χθες το www.bankingnews.gr.
Όπως εξήγησε, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, στη σκιά των κρίσεων, οι αγορές τυχαίνει να κινούνται ανοδικά. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά δεν είναι και ασυνήθιστο.
"Το τελευταίο διάστημα διαφαίνονται ενδείξεις σταθεροποίησης στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό από μόνο του σηματοδοτεί πως υπάρχει βελτίωση", έσπευσε να εξηγήσει ο Rogoff.
"Οι οικονομικές κρίσεις κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους. Σήμερα, μπορεί να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ο δρόμος για την πλήρη ανάπτυξη παραμένει ακόμη μακρύς", παραδέχθηκε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης