Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές με οδηγό την εταιρική κερδοφορία

tags :
HSBC - Δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές με οδηγό την εταιρική κερδοφορία
Αναβαθμίζει σε «overweight» από «neutral» τη στάση της για τις τραπεζικές μετοχές
Τη σύσταση «overweight» διατηρεί για τις ευρωπαϊκές μετοχές η HSBC, με «οδηγό» τις προβλέψεις για ανάκαμψη της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών εταιρειών το 2014.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του τραπεζικού κολοσσού, η αύξηση της κερδοφορίας αποτελεί βασικό στοιχείο το οποίο θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των μετοχών.



Την ίδια ώρα, η HSBC, υποβαθμίζει τη σύστασή της για τις αμερικανικές μετοχές σε «underweight» από «neutral», καθώς όπως σημειώνει οι αποτιμήσεις τους αρχίζουν να φαίνονται ακριβές.
Ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street  S&P 500, αναμένεται να αυξηθεί μόλις κατά 4% το 2014, στις 1.900 μονάδες.
«Οι ΗΠΑ κινούνται προς μία λιγότερο ευνοϊκή θέση σε ότι αφορά τον κύκλο νομισματικής πολιτικής σε σχέση με την Ευρώπη.
Ενώ η Fed έχει ήδη αρχίσει να περιορίζει τα έκτακτα μέτρα τόνωσης της αγοράς, δεν υπάρχει πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της, δεδομένων των αποπληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη», σημειώνει η HSBC.
Αναφερόμενη στις μετοχές παγκοσμίως, η HSBC δεν προβλέπει μια νέα bear market, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται και η κερδοφορία είναι πιθανό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών.
Οι μετοχές είναι απίθανο να επαναλάβουν τα κέρδη του 2013, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI να αναμένεται να σημειώσει άνοδο της τάξης του 6% μέχρι το τέλος του 2014.
Επίσης, η τράπεζα αναβαθμίζει σε  «overweight» από «neutral» τη στάση της για τις τραπεζικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης