Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Δηλώνει overweight για το ΧΑ και προτιμά τις τραπεζικές μετοχές - Έρχεται σταθεροποίηση της οικονομίας

HSBC - Δηλώνει overweight για το ΧΑ και προτιμά τις τραπεζικές μετοχές - Έρχεται σταθεροποίηση της οικονομίας
Αν οι ελληνικές μετοχές συγκριθούν με τις μετοχές της Κεντρικής Ευρώπης αποδεικνύονται φθηνές, ιδίως μάλιστα οι τραπεζικές μετοχές
Overweight για το ελληνικό χρηματιστήριο δηλώνει η HSBC, χαρακτηρίζοντας ισχυρό το ράλι της αγοράς και εκφράζοντας την προτίμησή της στις τραπεζικές μετοχές.
Επιχειρώντας να περιγράψει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται θετική για το ΧΑ, επισημαίνει πως οι αποδόσεις των ελληνικών μετοχών κρίνονται ικανοποιητικές.
Ταυτόχρονα εκτιμά πως η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική που ασκείται και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός που θα επιτρέψει στην οικονομία να σταθεροποιηθεί.
Σύμφωνα με την HSBC, η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ πράγματι εμφανίζεται ολοένα και μικρότερη, ενώ για το τρέχον έτος, 2014, οι επίσημες προβλέψεις κάνουν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη.
Όπως εξηγεί η βρετανική τράπεζα, σε γενικές γραμμές οι ελληνικές μετοχές είναι ακριβές. Ωστόσο, αν συγκριθούν με τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, τότε αποδεικνύονται φθηνές, ιδίως μάλιστα οι τραπεζικές μετοχές. Για τον λόγο αυτό, η HSBC προτιμά τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Όπως τονίζει στη συνέχεια, το μεγάλο στοίχημα για τις τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση του πιστωτικού τους προφίλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης