Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Οverweight για τις ευρωαγορές - Στο +0,8% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014

tags :
HSBC: Οverweight για τις ευρωαγορές - Στο +0,8% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014
Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών
Εξαιρετικά αισιόδοξη για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το 2014 εμφανίζεται η HSBC.
"Δηλώνουμε overweight για το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών", επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους για την πορεία των χρηματιστηρίων.
"Είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο για τις χώρες σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης", εξηγούν οι Garry Evans και Daniel Grosvenor, κορυφαίοι οικονομολόγοι της HSBC και συντάκτες της εν λόγω έκθεσης.
Όπως σημειώνουν, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν επιδοθεί σε ένα άκρως ενθαρρυντικό ράλι ήδη από το τρίτο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.
"Θεωρούμε πως υπάρχουν αρκετοί αναλυτές που μόλις άρχισαν να διεισδύουν στην Ευρωζώνη... Μόλις πάτησαν το πόδι τους στα... ευρωπαϊκά νερά", αναφέρει, με άκρως παραστατικό τρόπο, η βρετανική τράπεζα, σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές πως οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και περισσότερα κεφάλαια.
Ο λόγος για τις αισιόδοξες προβλέψεις της HSBC δεν είναι άλλος από τη σταδιακή ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα τοποθετεί στο 0,8% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014.
Ταυτόχρονα, προβλέπει άνοδο 14% στα εταιρικά κέρδη της Ευρωζώνης και αύξηση 10% στα βρετανικά εταιρικά κέρδη. Οι στόχοι αυτοί είναι επιτεύξιμοι, διαμηνύουν οι αναλυτές της HSBC.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης