Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marfin Popular: Το κλείσιμο πάνω από το 1,14 ευρώ θα επιβεβαιώσει μια μεγάλη ανοδική κίνηση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο 1,40 ευρω

Marfin Popular: Το κλείσιμο πάνω από το 1,14 ευρώ θα επιβεβαιώσει μια μεγάλη ανοδική κίνηση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο 1,40 ευρω
Η τάση της αγοράς συνεχίζει να είναι καθοδική τους τελευταίους μήνες καθώς μόνο μια κίνηση πάνω από το 1.40 (μετά την αναπροσαρμογή στις τιμές) θα χαλάσει το μοτίβο των χαμηλότερων κορυφών, χαμηλότερων πυθμένων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
30 Λεπτά

Ουδέτερη 1.09 1.05 1.14 1.15


Κανένα σχόλιο για το γράφημα των 30 λεπτών. Ένα απίστευτο range και καμία κίνηση δεν εισηγούμαστε αν δεν σπάσουμε το ψηλό του 1.14 / 1.15 η το χαμηλό του 1.05.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 1.06 1.00 1.14 1.25


Με την αγορά σε ουδέτερη τάση, με ουδέτερη ορμή και σε ουδέτερη περιοχή λόγο του δίμηνης σχεδόν ανυπαρξίας της μετοχής στις κινήσεις της αγοράς ανατρέξαμε σε ένα ταλαντωτή που είναι κατάλληλος για μια τέτοια περίπτωση τα Bollinger Bands. Αυτές βρίσκονται σε μια κατάσταση που αποκαλούμε "squeeze", που σημαίνει ότι η αγορά έχει πολύ χαμηλή μεταβλητότητα και αναμένουμε μεγάλη μεταβλητότητα να ακολουθήσει.

Οπότε με τα bands να είναι το πάνω στο 1.13 και το κάτω στο 1.06 έχουμε αυτά για να μας δώσουν κατεύθυνση. Εάν λοιπόν έχουμε άνοιγμα κάτω από την άνω γραμμή μας (πχ 1.11)  στο 1.13 σήμερα και κλείσιμο από πάνω (πχ 1.14) τότε θα έχουμε επιβεβαίωση μιας μεγάλης ανοδικής κίνησης που θα μας οδηγήσει πρώτα στο 1.25 πριν το πολύ ισχυρό 1.40. Η κάτω μεριά της μπάντας μας στο 1.06 λειτούργει και σαν stop loss σε περίπτωση head fake κίνησης αλλά και το σημείο οπού ξεκινά η κίνηση προς τα χαμηλά του 0.95.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Ουδέτερη 0.95 0.80 1.15 1.40


Η τάση της αγοράς συνεχίζει να είναι καθοδική τους τελευταίους μήνες καθώς μόνο μια κίνηση πάνω από το 1.40 (μετά την αναπροσαρμογή στις τιμές) θα χαλάσει το μοτίβο των χαμηλότερων κορυφών, χαμηλότερων πυθμένων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009. Όσο είμαστε κάτω από το 1.40 οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θεωρείται ευκαιρία για πώληση με στόχο νέα χαμηλά στη μετοχή. Η ορμή όμως έχει γίνει ανοδική και η αγορά φλερτάρει με την αντίσταση των 1.15 ευρώ.

Το σπάσιμο του 0.95 θα μας οδηγήσει στο 0.80. Το σπάσιμο του 1.15 θα σταματήσει την πτώση τουλάχιστον προσωρινά και θα μας οδηγήσει προς το 1.40


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κόπιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακλουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης