Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τράπεζα Κύπρου: Καθοριστικές οι αποφάσεις των επόμενων ημερών - Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το νέο Δ.Σ. - Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γ.Σ. - Παρέμβαση της Βουλής - Στερεί το δικαίωμα ψήφου της «κακής» Λαϊκής

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Καθοριστικές οι αποφάσεις των επόμενων ημερών - Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το νέο Δ.Σ. - Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γ.Σ. - Παρέμβαση της Βουλής - Στερεί το δικαίωμα ψήφου της «κακής» Λαϊκής
Καθοριστικές είναι οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου.
Εντός των ημερών αναμένεται η κατάθεση ονομάτων υποψηφίων για το νέο διοικητικό συμβούλιο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε αυτούς που θα προτείνουν οι ρώσοι και οι ουκρανοί μεγαλομέτοχοι, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα έχουν αύριο νέα συνάντηση με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της τράπεζας και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εκπροσώπηση των μετόχων κορυφώνονται.
Οι ξένοι μέτοχοι της τράπεζας και τα μέλη του συνδέσμου καταθετών της Λαϊκής που εκπροσωπούν μέρος των πιστωτών της «κακής» Λαϊκής, διεκδικούν θέσεις στη νέα διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και αύριο αναμένεται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις, με ονόματα και βιογραφικά προσώπων που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στο διοικητικό συμβούλιο.
Όλα τα άτομα που θα προταθούν θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου,  μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, μέλη του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας, τονίζουν σε πρόσφατη τους επιστολή στο διοικητή,     Πανίκο Δημητριάδη,  ότι η εποπτική αρχή δεν πρέπει να έχει άμεσο ή έμμεσο ρόλο στο διορισμό του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Παρέμβαση της Βουλής που στερεί το δικαίωμα ψήφου της «κακής» Λαϊκής στην Τρ. Κύπρου
Την ίδια ώρα, στην κυπριακή βουλή αναμένεται να δοθεί μάχη ώστε να μην δικαιούται η διαχειρίστρια της «κακής» Λαϊκής να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου – η «κακή» τράπεζα έχει το 18% της Τράπεζας Κύπρου – στη συνέλευση.
Το κυβερνών κόμμα επιχειρεί με πρόταση νόμου να αλλάξει το νόμο εξυγίανσης σε διάφορα σημεία, ώστε να περιοριστούν οι εξουσίες του διοικητή και της διαχειρίστριας της «κακής» Λαϊκής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης