Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Απαντά με αντι-Navtex στη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Απαντά με αντι-Navtex στη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος ‘Κύπρος’ ούτε ισοδυναμεί με οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης της ε/κ διοίκησης»
Αντι-Navtex ως απάντηση σε Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε η Τουρκία από τον σταθμό της Αττάλειας, αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία και το δικαίωμά της να εκδίδει navtex.
Η αντι-Navtex της Τουρκίας χαρακτηρίζει «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό» τον σταθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι η περιοχή της κυπριακής Νavtex «βρίσκεται εντός της περιοχής εξυπηρέτησης της τουρκικής navtex και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζει ακόμη ότι «η Κύπρος που αναφέρεται στην MA92-250/24 δεν είναι το αρχικό κράτος εταιρικής σχέσης που ιδρύθηκε το 1960. Η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος ‘Κύπρος’ ούτε ισοδυναμεί με οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης της ε/κ διοίκησης» - όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία - «ούτε θίγει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγυήσεων και την Συνθήκη Ίδρυσης του 1960».
Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παράνομων αξιώσεων της ε/κ διοίκησης μέσω MA92-250/24 είναι άκυρες και ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης