Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ούτε ένα βήμα πίσω ο Τουρκοκύπριος Tatar στον ΟΗΕ - «Γκρεμίζει» τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντάνα ενώπιον του Guterres

Ούτε ένα βήμα πίσω ο Τουρκοκύπριος Tatar στον ΟΗΕ - «Γκρεμίζει» τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντάνα ενώπιον του Guterres
Δεν αποδέχεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη, Ersin Tatar με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres στην Νέα Υόρκη.
Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και ξεκίνησε στις 7 απόψε, ώρα Κύπρου.
Μετά την ολοκλήρωσή της, ο κ. Tatar προέβη σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από το κτίριο.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι επανέλαβε στον ΓΓ του ΟΗΕ την θέση της τ/κ πλευράς για κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιλογές έχουν εξαντηλθεί.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για συνάντηση Tatar - Guterres: «Γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο ΓΓ ΟΗΕ»

Οι δηλώσεις του κ. Tatar δεν βοηθούν στη δημιουργία του επιθυμητού κλίματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για την αποψινή συνάντηση του Ersin Tatar με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την τακτική του και επανέλαβε πως οι συνομιλίες δεν θα επαναρχίσουν μέσα από δημόσιες δηλώσεις.
«Πιστεύω στον Γενικό Γραμματέα, γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, ας αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και ακολούθως θα σχολιάσουμε. Εκείνο που μπορώ να εκφράσω είναι την ευχή, την ελπίδα να προκύψει κάτι θετικό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών», σημείωσε σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης