Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σερβικοί ύμνοι στον Τσίπρα για το «παρών» στην είσοδο του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Σερβικοί ύμνοι στον Τσίπρα για το «παρών»  στην είσοδο του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός ψήφισε «παρών» και ζήτησε περισσότερες ενέργειες από το Κόσοβο για να μπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Θετική ήταν η υποδοχή στη Σερβία της στάσης του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της εισδοχής του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Στο Παρίσι βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία διεξήχθη στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του οργανισμού.
Μάλιστα, η εν λόγω έκθεση προκάλεσε έντονες επικρίσεις του Προέδρου της Σερβίας, Aleksandar Vučić, προσωπικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, πήρε αποστάσεις και έτσι τα σερβικά μέσα ενημέρωσης γράφουν διθυράμβους για εκείνον, επειδή ήταν ο μόνος στην Πολιτική Επιτροπή της Τετάρτης (27/03), που ψήφισε «παρών» και ζήτησε περισσότερες ενέργειες από το Κόσοβο για να μπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αναλυτικά, το glassrpske.com γράφει το εξής: «Ο Τσίπρας καταψήφισε την εισδοχή του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ζητά τον σχηματισμό της Ένωσης Σερβικών Δήμων».
Από την πλευρά του, το blic.rs αναφέρει τα εξής: «Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλέξης Τσίπρας, δεν υποστήριξε την έκθεση για την εισδοχή του αυτοανακηρυχθέντος Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης».
Αλέξης Τσίπρας, Κόσοβο, Σερβία
Αλέξης Τσίπρας, Κόσοβο, Σερβία
Ποια η στάση του Αλέξη Τσίπρα


Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλωσόρισε την προαναφερθείσα έκθεση, την προοπτική ένταξης του Κοσόβου και το γεγονός ότι χάρη και στις προσπάθειές της Ντόρας Μπακογιάννη, το Κόσοβο αναγνώρισε τη νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν αρκεί ως μοναδική προϋπόθεση (όπως εισηγείται η Έκθεση) και απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από την Πρίστινα, ειδικά σε σχέση με την καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και τον νόμο για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών, για την ένταξη του Κοσόβου στον οργανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης