Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πανικός στο Μαξίμου για τη μυστική διπλωματία με Ουκρανία - «O Zelensky εννοούσε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ»

Πανικός στο Μαξίμου για τη μυστική διπλωματία με Ουκρανία - «O Zelensky εννοούσε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ»
H ... δημιουργική ερμηνευτική στα λόγια του Zelensky εκ μέρους της κυβέρνησης δεν καταμαρτυρά τίποτε λιγότερο από τον πανικό του Μαξίμου
«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».
Φυσικά η ... δημιουργική ερμηνευτική στα λόγια του Zelensky εκ μέρους της κυβέρνησης δεν καταμαρτυρά τίποτε λιγότερο από τον πανικό του Μαξίμου το οποίο πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή αλλιώς πιάστηκε να πραγματοποιεί μυστική διπλωματία, που θεώρησε ατυχώς πως θα παρέμενε τέτοια.
Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται ατόφια η σαφέστατη φράση του Zelensky από την ανάρτησή του στο Twitter.
«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vilnius της G7» έγραψε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος προφανώς στις διμερείς συμφωνίες ασφαλείες με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που δρομολόγησε η Σύνοδος της G7 του Vilnius και στην επικείμενη υπογραφή μιας αντίστοιχης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης