Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στη ΣΕΑΠ που υπηρέτησε το 1985 ο Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη που θα συμπληρώνονται από εκπαιδευμένους εφέδρους

Στη ΣΕΑΠ που υπηρέτησε το 1985 ο Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη που θα συμπληρώνονται από εκπαιδευμένους εφέδρους
Ο Ν. Δένδιας στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα»
Τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο στρατόπεδο Δασκαλογιάννη, όπου υπηρέτησε και ο ίδιος το 1985 ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός, επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Μεταξύ άλλων, παρακολούθησε επίδειξη από άνδρες Αερομεταφερόμενου Τάγματος από τον Πύργο Καταρρίχησης που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του προσωπικού.
«Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα», τόνισε ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο Κρήτης.
Χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια», λέγοντας πως «εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός».
Ο κ. Δένδιας στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα».
«Μεθαύριο», όπως είπε, «θα είμαι στη Φινλανδία που θα μου γίνει η επίδειξη του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό».
«Σήμερα, είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες για να γίνει ελκυστικός ο θεσμός των Εφέδρων Αξιωματικών για τους νέους μας.
Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη συμβολή των Εφέδρων Αξιωματικών στους εθνικούς μας αγώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Οδυσσέας Ελύτης, στον Ελληνο- Ιταλικό Πόλεμο.
Ένας ισχυρός και αξιόμαχος Στρατός πρέπει να βασίζεται και στην εκπαιδευμένη εφεδρεία.
Ο κληρωτός, ο έφεδρος, όχι μόνο ο έφεδρος αξιωματικός αλλά και ο οπλίτης, πρέπει να εκπαιδεύεται πραγματικά.
Να αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες, να γίνει ένα πραγματικό «εργαλείο» μάχης για τις Ένοπλές Δυνάμεις.
Και όποιος επιθυμεί, εθελοντικά, να επανεκπαιδεύεται σε τακτικά διαστήματα», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Δένδιας.
Περαιτέρω, με αφορμή τα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», ανέφερε πως «θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα».
«Πως ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε.
dd_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης