Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Δένδια με Βρετανό υφυπουργό Άμυνας στο Λονδίνο - Στο επίκεντρο άμυνα, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Ερυθρά Θάλασσα

Συνάντηση Δένδια με Βρετανό υφυπουργό Άμυνας στο Λονδίνο -  Στο επίκεντρο άμυνα, Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Ερυθρά Θάλασσα
Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα και η ενημέρωση από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε.
Σχετικά Άρθρα
Με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey, αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, συναντήθηκε στο Λονδίνο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Στη συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία της Πρεσβείας της Ελλάδος, στο πλαίσιο πρωινού εργασίας, η οποία προστίθεται στις συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε αναφορά στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών.
Επίσης, συζητήθηκε επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων των δύο κρατών, η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.
Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα και η ενημέρωση από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, δεν μπορεί να μείνει θεατής σε περιστατικά τρομοκρατίας και θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της.
Ακόμη, ο Έλληνας Υπουργός ενημέρωσε ακόμα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό, ενώ έγινε ακόμα συζήτηση, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης