Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φραγκογιάννης: To Βελιγράδι αποτελεί δεύτερο σταθμό της «εφαρμοσμένης» εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Φραγκογιάννης: To Βελιγράδι αποτελεί δεύτερο σταθμό της «εφαρμοσμένης» εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας
«Και αυτή» εξηγεί «είναι μόνο η αρχή των δράσεων της Οικονομικής Διπλωματίας για το 2024.
Στην αξία της «εφαρμοσμένης» εξωστρέφειας, που σχεδιάστηκε από την Οικονομική Διπλωματία για το 2024, αρχής γενομένης της επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής στην Κωσταντινούπολη, και στον επόμενο επιχειρηματικό σταθμό, αύριο, αναφέρεται σε άρθρο του ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, σήμερα στo BHMA.
«Επόμενος σταθμός μας το Βελιγράδι» τονίζει ο κ. Φραγκογιάννης για την πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, με τη συμμετοχή 35 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων.
«Στο πλευρό μας έχουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και 3 ακόμα Υπουργούς της κυβέρνησης, τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα».
«Και αυτή» εξηγεί «είναι μόνο η αρχή των δράσεων της Οικονομικής Διπλωματίας για το 2024.
Ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα η επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία, με σταθμούς το νέο Δελχί, τη Βομβάη και την Μπανγκαλόρ.
Και δρομολογούνται μέσα στο έτος επισκέψεις σε Ευρώπη (Γερμανία, Βαλτικές, Δυτικά Βαλκάνια), Αφρική (Αίγυπτο, Νιγηρία, Γκάνα), Ασία (Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Κορέα, Ιαπωνία), Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Λιβύη), Καναδά, με στόχο τη συνολική ενίσχυση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας».

Δράσεις που «συμβάλλουν ουσιαστικά στην πορεία μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στην οποία έχει εισέλθει πια η χώρα, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα να ανοίξει τα φτερά της και ωθώντας την ελληνική οικονομία να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική, προς όφελος όλων!».
Ειδικότερα για το Βελιγράδι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «πρόκειται για μια στοχευμένη επιχειρηματική αποστολή, μια αποστολή υπόδειγμα "εφαρμοσμένης εξωστρέφειας", όπου πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος μαζί, θα διερευνήσουμε επιχειρηματικές συνεργασίες ενόψει της διοργάνωσης στη σερβική πρωτεύουσα της μεγάλης, διεθνούς εμπορικής Έκθεσης EXPO2027", με προτεραιότητα τον κλάδο των κατασκευών, στον οποίο "οι ελληνικές εταιρίες κατέχουν μεγάλη τεχνογνωσία, μακρά εμπειρία - όχι μόνο στην ανέγερση κτιρίων, αλλά και σε έργα υποδομών, ενέργειας, διαχείρισης ακινήτων - και, επιπλέον, χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης».
Το επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βελιγράδι, όπως εξηγεί ο κ. Φραγκογιάννης, διοργάνωσαν από κοινού η Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας.
Κατά την έναρξή του, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Σέρβος Πρόεδρος Alexander Vucic.
Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των σχεδίων της σερβικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία της EXPO2027, από 6 Σέρβους υπουργούς, παρουσία των δύο ηγετών.
Οι εργασίες του Φόρουμ θα ολοκληρωθούν με B2B και B2G επαφές των συμμετεχόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης