Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο στόμα του λύκου η Ελλάδα: Στη Λάρισα η διοίκηση της επιχείρησης κατά των Houthi στην Ερυθρά Θάλασσα - Τι είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Στο στόμα του λύκου η Ελλάδα: Στη Λάρισα η διοίκηση της επιχείρησης κατά των Houthi στην Ερυθρά Θάλασσα - Τι είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ
Τα ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται για την συγκεκριμένη επιχείρηση βήμα βήμα
Βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της Ελλάδας, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, στην κρίση που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, με τη χώρα μας να καθίσταται, πλέον, στόχος διαφόρων ισλαμιστικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής.
Επίσης χάνει οριστικά και αμετάκλητα τη φιλία αραβικών κρατών που απολάμβανε για δεκαετίες, αφού με την απόφαση αυτή και μεσούσης της σφαγής στη Γάζα γίνεται εχθρός μίας σειράς χωρών της περιοχής.  
Μοιραία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει την Ελλάδα στο στόμα του λύκου λαμβάνοντας μια σημαντική απόφαση για την οποία δεν ενημερώθηκε κανένα πολιτικό κόμμα.


Χαίρονται οι Ιταλοί

Στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, αμυντική, επιχείρηση «Aspides» για την προστασία των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Antonio Tajani, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.
«Τα ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται για την συγκεκριμένη επιχείρηση βήμα βήμα.
Η χώρα μου θα έχει τη ευθύνη για το επιχειρησιακό κόμματι της αποστολής, «εν πλω», αλλά η κεντρική διοίκηση από ξηράς επιχείρησης θα έχει ως έδρα την Ελλάδα» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ιταλία θα συμμετέχει, αρχικά, με το αντιτορπιλικό Caio Duilio.
«Στην επιχείρηση αυτή θα συμμετάσχουμε μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα.
Θα πρέπει να προστεθούν, πάντως, και άλλες χώρες της Ένωσης, δήλωσε ο Antonio Tajani.

Σε σχέση με την προοπτική αποδυνάμωσης των επιθέσεων των Χούθι, o Tajani εξέφρασε την ελπίδα για αποτρεπτικό αποτέλεσμα μετά την έναρξη της ευρωπαϊκής αποστολής, η οποία που «μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της έντασης του πολέμου στο Ισραήλ, με προτεραιότητα την απελευθέρωση των ομήρων και την εκεχειρία», υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Η πρόταση Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι τη Λάρισα για στρατηγείο της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα είχε προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης