Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Δένδια - Κασσελάκη με φόντο τα εθνικά θέματα και τα εξοπλιστικά - Οι δηλώσεις

Συνάντηση Δένδια - Κασσελάκη με φόντο τα εθνικά θέματα και τα εξοπλιστικά - Οι δηλώσεις
Τι συζητήθηκε
Σχετικά Άρθρα
Για τα ζητήματα Εθνικής Άμυνας και την επιχειρησιακή δομή των Ενόπλων Δυνάμεωνενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, κατά την επίσκεψή στο ΥΠΕΘΑ., συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του κομματος, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Ναυάρχο ε.α. Ευ. Αποστολάκη και τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του, Μ. Καπνισάκη.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα για την αγορά των F-35.
"Κατά τη συνάντησή μας ανέφερα στον κ. Κασσελάκη ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα.
Ακόμη, επανέλαβα ότι είμαι πάντοτε στη διάθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για εκτενή ενημέρωση", ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Δένδιας.
Σημειώνεται ότι στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
dendias1_2.JPG
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών.
Ο κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε δύο φορές την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας. «Για μας δεν είναι θέματα επικοινωνίας, αλλά θέματα ασφάλειας του Έλληνα και της Ελληνίδας», είπε χαρακτηριστικά.
«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ήταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση.
Θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα.
Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας.
Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε.
Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα.
Αναδείξαμε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά.
Ευχαριστούμε και πάλι τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλους τους Κλαδάρχες για την ενημέρωση και ευχόμαστε καλή θητεία στον καθένα τους», δηλώσε ο κ. Κασσελάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι «η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πλήρης, συζητήσαμε όλα τα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα των εξοπλιστικών είναι σε μια διαδικασία που είναι στην αρχή της. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα του τί θα γίνει. Περιμένουμε ενημέρωση. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να είμαστε παραγωγικοί, θέτοντας τους περιορισμούς και τις θέσεις που έχουμε. Και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις».
Ο κ. Δένδιας δώρισε στον Στ. Κασσελάκη το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης