Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar (Τουρκοκύπριος πρόεδρος): Οι Eλληνοκύπριοι επιταχύνουν τις διώξεις, την απομόνωση και την πολιτική καταπίεση

Tatar (Τουρκοκύπριος πρόεδρος): Οι Eλληνοκύπριοι επιταχύνουν τις διώξεις, την απομόνωση και την πολιτική καταπίεση
Ως «κίνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς για να προωθήσει την πολιτική της κυριαρχίας της» χαρακτήρισε ο Tatar πακέτο μέτρων Χριστοδουλίδη για τους Τ/κ
O Ersin Tatar, πρόεδρος του ψευδοκράτους, έκανε αναφορά στο πακέτο μέτρων για τους Τ/κ που ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας λίγο πριν την άφιξη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.
«Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να δημιουργηθεί μια εικόνα στον έξω κόσμο. Αν είστε ειλικρινής, ελάτε, εγκαταλείψετε την πολιτική της επιθετικότητας που ξεκινήσατε και ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς, που είναι σαφώς επωφελείς και για τους λαούς μας και για το νησί της Κύπρου», ανέφερε ο Ersin Tatar λέγοντας ότι το πακέτο μέτρων για τους Τ/κ που ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο πριν την άφιξη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ «είναι μια κίνηση για να προωθήσουν την πολιτική της κυριαρχίας τους, διά της υπαγωγής του λαού μας στο ελληνοκυπριακό κράτος».
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν δήλωση – σχόλιο του Τ/κ ηγέτη για τις πληροφορίες του φέρουν τον Προέδρο Χριστοδουλίδη ν’ ανακοινώνει αυτά τα μέτρα και σημείωσε ότι ο ΠτΔ «μιλά για την ανακοίνωση πακέτου μονομερών μέτρων για το λαό μας από τον περασμένο Αύγουστο» ενώ ισχυρίστηκε ότι απέσυρε το πακέτο «όταν δεν εισέπραξε την απαραίτητη ανταπόκριση».
Ο κ. Tatar ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι η ε/κ ηγεσία, «ειδικά μετά τη συγκατάθεση των δύο πλευρών για το διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, έχει επιταχύνει τις πολιτικές της κινήσεις για περαιτέρω αύξηση των πολιτικών καταπίεσης, διώξεων και απομόνωσης που εφαρμόζει από το 1963, όταν μετέτρεψε την κοινή Δημοκρατία σε ελληνοκυπριακό κράτος. Αποκάλυψαν επίσης τις πραγματικές τους προθέσεις, κάνοντας πολιτικές κινήσεις όχι για να φέρουν τους δύο λαούς πιο κοντά, αλλά για να διαταράξουν τους καθιερωμένους μηχανισμούς που λειτουργούν προς όφελος και των δύο πλευρών και να μας προκαλέσουν ακόμη περισσότερες οικονομικές δυσκολίες».
Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συνέχισε, αναφέρουν με κάθε ευκαιρία ότι υποστηρίζουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την κατανόηση, πρότεινε ο ίδιος το πακέτο 6 προτάσεων συνεργασίας, μέσω του ΓΓ του ΟΗΕ, στην ε/κ πλευρά.
Αυτές οι αρχές, «εάν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το νησί», είπε, είναι πως αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει με αμοιβαία συμφωνία και των δύο πλευρών, με τρόπο που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, με τρόπο που θα τηρείται η ισότητα και των δύο πλευρών και με τρόπο που δεν θα έχει ως αποτέλεσμα να αντανακλάται η επιβολή και η εξουσία της μιας πλευράς πάνω στην άλλη.
«Οι προτάσεις μας έχουν προετοιμαστεί με αυτόν τον τρόπο και η πρότασή μας για έναρξη αυτού του διαλόγου συνεργασίας από κοινού ως δύο ηγέτες, που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς, το νησί της Κύπρου και την περιοχή μας, βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι, με οικοδεσπότη τον ΓΓ του ΟΗΕ».
«Η έκκλησή μου προς τον Ελληνοκύπριο ηγέτη είναι η εξής: Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να δημιουργηθεί μια εικόνα στον έξω κόσμο. Αν είστε ειλικρινής, ελάτε, εγκαταλείψετε την πολιτική της επιθετικότητας που ξεκινήσατε και ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι είναι σαφώς επωφελείς και για τους λαούς μας και για το νησί της Κύπρου», κατέληξε ο Ersin Tatar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης