Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση Αποστολάκη για τις παραιτήσεις στο ΠΝ: Υψηλού ρίσκου η αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, να μην εμπλακεί η χώρα

Παρέμβαση Αποστολάκη για τις παραιτήσεις στο ΠΝ: Υψηλού ρίσκου η αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, να μην εμπλακεί η χώρα
Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην εμπλέκει τη χώρα «σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών»
Σχετικά Άρθρα
Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ευάγγελος Αποστολάκης παρενέβη με δήλωση για τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ενόψει της αποστολής της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης υπενθμίζει ότι «από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο». 
Αναφορικά με τις παραιτήσεις 17 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού κάνει λόγο για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που «χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών». 
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να μην εμπλέκει τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις « σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών». 

Ολόκληρη η δήλωση Αποστολάκη:

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση των νέων παραιτήσεων στο Π.Ν. ενόψει της αποστολής της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα Μ.Μ.Ε., το κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται αμείωτο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα.
Ως Τομεάρχης Άμυνας και ως ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης