Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρουσία Δένδια η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων αρχηγού του ΓΕΑ - Γρηγοριάδης: Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός

Παρουσία Δένδια η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων αρχηγού του ΓΕΑ - Γρηγοριάδης: Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός
"Θα προωθήσω με κάθε δυνατό τρόπο οποιαδήποτε καινοτόμα ιδέα και προσπάθεια που θα αναβαθμίζει και θα επαυξάνει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας σε οποιονδήποτε τομέα", τόνισε ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Δ. Γρηγοριάδης
Σχετικά Άρθρα
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν.Δένδια και του υφυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) από τον αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά στον αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι.
Ο κ. Δένδιας επέδωσε αναμνηστικό δώρο και ευχαρίστησε τον κ. Μπουρολιά για την προσφορά του και το έργο του τα χρόνια που υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία.
dendias2.JPG
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπουρλιάς δήλωσε περήφανος που αξιώθηκε να ηγηθεί μίας Πολεμικής Αεροπορίας ισχυρής, κυρίαρχης, αποτρεπτικής, με τεράστια κοινωνική προσφορά και εξωστρέφεια, και που δίκαια έχει κατακτήσει περίοπτη θέση μεταξύ των πιο σύγχρονων Αεροποριών σε ΝΑΤΟϊκό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
«Η ανάγκη για μία ισχυρή Πολεμική Αεροπορία προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ σήμερα, στην ασταθή και ταραγμένη περιοχή που ζούμε, όπου οι συνεχείς ανακατατάξεις και προκλήσεις που εμφανίζονται στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι, επιβάλλουν σχεδιασμό, εγρήγορση, και ετοιμότητα για εξασφάλιση της επιζητούμενης υπεροχής» πρόσθεσε. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη βελτίωση των διαθεσιμοτήτων των υφιστάμενων μέσων και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα μέσα και δυνατότητες και συγκεκριμένα, τη διαδικασία για ένταξη στο πρόγραμμα F-35, την παραλαβή των υπερσύγχρονων Rafale, την παραλαβή των αναβαθμισμένων F-16 Viper, τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block50, την ενίσχυση αυτού του πλέγματος Αεράμυνας με την προμήθεια υπερσύγχρονων Radar, την έναρξη διαδικασίας αντικατάστασης των ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης με νέο σύγχρονο αλλά και το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά διεθνώς.

Γρηγοριάδης: Επένδυση στην εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, τόνισε ότι «η ύψιστη τιμή του αξιώματος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθυνών, το οποίο είμαι έτοιμος να αναλάβω και να φέρω εις πέρας με τη στήριξη όλων σας, προκειμένου να ανεβάσουμε την Αεροπορία μας ακόμα ψηλότερα και να την παραδώσουμε καλύτερη και ισχυρότερη στις επόμενες γενιές Αεροπόρων».
«Το καθήκον μας αυτό υπαγορεύεται από την υφιστάμενη κατάσταση και τις ιδιαίτερες συνθήκες στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής τής πατρίδας μας. Οι εξελισσόμενοι πόλεμοι στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, η αστάθεια στο κέρας της Αφρικής, οι συνεχείς αλλαγές στους συσχετισμούς δυνάμεων και στις συμμαχίες μεταξύ των κρατών, αποδεικνύουν ότι δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός», σημείωωσε.
Πρόσθεσε ότι «το ταραγμένο αυτό περιβάλλον ασφάλειας με τη συνεχή παρουσία τρομοκρατικών, αλλά και απειλών που αναφύονται από τη χρήση νέων τεχνολογιών, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο, εντός του οποίου καλούμαστε να προσαρμοστούμε, να εξελιχθούμε, να αλλάξουμε».
Κάνοντας αναφορά στους στόχους της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκαθάρισε ότι κυρίαρχη θέση κατέχουν «η επένδυση στην εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια».
Όπως είπε, «η αναβάθμιση και η επαύξηση των δυνατοτήτων του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Καλαμάτα, πέραν της κάλυψης των δικών μας εκπαιδευτικών αναγκών και απαιτήσεων, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας και οραματιζόμαστε να καταστεί σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση Ιπταμένων Αξιωματικών εντός της συμμαχίας, αλλά και ευρύτερα στη διεθνή αεροπορική κοινότητα, με σκοπό πέρα από τη σημασία σε επίπεδο εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, να δρα ανταποδοτικά και να εξασφαλίζει πολύτιμους πόρους στην Πολεμική Αεροπορία και στη χώρα μας».
«Στο ίδιο μήκος κύματος, στοχεύουμε να επεκτείνουμε και τις δυνατότητες της Μοίρας Συνθετικής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής», πρόσθεσε και σημειωσε πως «θα υποστηρίξω και θα προωθήσω με κάθε δυνατό τρόπο οποιαδήποτε καινοτόμα ιδέα και προσπάθεια που θα αναβαθμίζει και θα επαυξάνει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας σε οποιονδήποτε τομέα».
«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες, ώστε να εξοικονομήσουμε πολύτιμους πόρους που θα αξιοποιηθούν όπου υπάρχει επιχειρησιακή ανάγκη, στο πλαίσιο μιας χρηστής διαχείρισης όλων αυτών που μας εμπιστεύεται η ελληνική πολιτεία και από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης