Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Παραπληροφόρηση το περιστατικό στα Ίμια, δεν υπάρχει καμία ένταση - Διαβεβαιώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τουρκία: Παραπληροφόρηση το περιστατικό στα Ίμια, δεν υπάρχει καμία ένταση - Διαβεβαιώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Διάψευση από το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας
Με ανάρτηση στα ελληνικά το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ξεκαθαρίζει πως η τα πλάνα που μεταδόθηκαν με παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων κοντά στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή, είναι παλαιότερα.
Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη.
Το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δημοσίευσε στα ελληνικά την εξής ανάρτηση στην πλατφόρμα “Χ”: «Η είδηση με τίτλο “Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια” που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης.



Τα πλάνα έντασης μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Ίμια (σ.σ. Κάρντακ στο κείμενο) διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα και κυκλοφόρησαν σε ψηφιακά μέσα το 2020.
Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχει ένταση στην περιοχή. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου ανέφερε επίσης ότι τα πλάνα είναι προηγούμενων ετών και ότι η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα».
Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας έχει δημιουργήσει ένα «Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης» που συνήθως ασχολείται με το να διαψεύδει ειδήσεις στο εσωτερικό.
Το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με το να διαψεύδει ειδήσεις για τη Γάζα.
Σήμερα έβγαλε αυτή την ανακοίνωση στα ελληνικά, κάτι που δεν το συνηθίζει.
Ο Π. Μαρινάκης σε ερώτηση για την ύπαρξη ενός τέτοιου συμβάντος απάντησε επίσης πως: «Από την ενημέρωση που έχουμε από τους τοπικούς, είναι ένα video παλιό. Άρα, δεν είναι υπαρκτό το συμβάν, είναι ένα video, νομίζω προ δύο ή τριών ετών, το οποίο αναπαρήχθη κακώς, δεν υπήρχε κάποιο νέο συμβάν και, νομίζω, ότι έχει διαψευσθεί, με επίσημη ανακοίνωση, και το οποίο έχει δημοσιευθεί σε τοπικά μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης