Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΟΗΕ - Κυπριακό: Ορίστηκε κι επίσημα η Angela Holguín Cuellar ως ειδική απεσταλμένη του Guterres - Ποια είναι

ΟΗΕ - Κυπριακό: Ορίστηκε κι επίσημα η Angela Holguín Cuellar ως ειδική απεσταλμένη του Guterres - Ποια είναι
Η Holguín διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας μεταξύ του 2010 και του 2018
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ο Γενικός Γραμματέας διορίζει την κα Maria Angela Holguín Cuellar από την Κολομβία ως Προσωπική Απεσταλμένη του για την Κύπρο.
Προστίθεται ότι ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από την κ. Holguín να αναλάβει εκ μέρους του έναν ρόλο καλών υπηρεσιών για να αναζητήσει κοινό έδαφος στην πορεία προς τα εμπρός και να τον συμβουλεύσει για το Κυπριακό.

Ποια είναι

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κα Holguín διαθέτει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, αφού, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018).
Υπηρέτησε επίσης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις Διαπραγματεύσεις για την Ειρηνευτική Διαδικασία στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου (2017-2018).
Προηγούμενες θέσεις στη διπλωματική της καριέρα περιλαμβάνουν τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της Πρέσβης στη Βενεζουέλα και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών.
Η κα Holguín είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών από το Universidad de Los Andes στη Μπογκοτά.
Σπούδασε επίσης στο Centre d´Études Diplomatiques et Stratégiques και στο Université Paris–Sorbonne στο Παρίσι.
Εκτός από ισπανικά, μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Η Κύπρος χαιρετίζει τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του ΓΓ των ΗΕ Antonio Guterres να διορίσει την Maria Angela Holguín Cuellar, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό.
Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον διορισμό από τον ΓΓ των ΗΕ απεσταλμένης του για το Κυπριακό αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε στόχο την επανενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα και ειδικά των ΗΕ, για τη διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που έμειναν το 2017 στο Κραν Μοντανά.
"Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παραμένει προσηλωμένος στο να συνεχίσει να εργάζεται με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, τόσο για την επανέναρξη των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης όσο και για κατάληξη των συνομιλιών με την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και των αρχών και αξιών της ΕΕ" καταλήγει η Προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης