Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΘΑ) από τη Λήμνο: H ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμες

Δένδιας (ΥΠΕΘΑ) από τη Λήμνο: H ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμες
Στη «στρατηγική θέση του νησιού και η σημασία του για την άμυνα της πατρίδας μας», αναφέρθηκε ο Υπουργός Άμυνας από τη Λήμνο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, τη Λήμνο.
Πρώτος σταθμός του Υπουργού ήταν η 130 Σμηναρχία Μάχης (130 ΣΜ), όπου αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή Σμήναρχο (Ι) Θωμά Παπαδημητρίου, τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (“Readiness”) F-16, όπως και με το πλήρωμα Επιφυλακής του Ελικοπτέρου SUPER PUMA που εκτελεί αποστολές Έρευνας – Διάσωσης (SAR).
Μετά την επίσκεψή του στην 130 ΣΜ ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Η πρώτη μέρα του 2024 μας βρίσκει στο ακριτικό νησί της Λήμνου, δίπλα σε αυτούς που προασπίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Αυτές τις γιορτινές μέρες οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.
Σε αυτούς που αποδεικνύουν με την καθημερινή τους πράξη ότι η ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Θα ήθελα,με αφορμή τη σημερινή μου παρουσία στη Λήμνο, να εκφράσω, λοιπόν, για άλλη μια φορά τον βαθύτατο σεβασμό μου στην αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που αποτελούν τους φρουρούς της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και τους συμπαραστάτες της Ελληνικής κοινωνίας σε κάθε δυσκολία.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα στελέχη, αλλά και στις οικογένειές τους, να είναι χαρούμενοι, με υγεία και ευτυχία το 2024».
Ακολούθως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στην Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» που ναυλοχεί στο λιμάνι της Μύρινας, όπου αντάλλαξε επίσης ευχές με τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου Πλοίαρχο Βασίλειο Παππά ΠΝ, τον Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου Πλωτάρχη Ραδάμανθυ Βοσκάκη ΠΝ και τα μέλη του πληρώματος.
O κ. Δένδιας στην συνέχεια παρέστη στην Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Μύρινας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου Γ´.
Παρέστησαν επίσης ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής της 88ΣΔΙ Ταξίαρχος Ιωάννης Κορρές, άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.
Κατά την ανταλλαγή δώρων που ακολούθησε, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε κατά την αντιφώνησή του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη:
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη μεγάλη μου χαρά, για τη συγκίνησή μου που είμαι σήμερα στη Λήμνο. Οφείλω να σας πω, γιατί πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι κατά τύχη εδώ.
Η στρατηγική θέση του νησιού και η σημασία του για την άμυνα της πατρίδας μας και για τα ευρύτερα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι νομίζω γνωστή σε όλους. Δεν διαλανθάνει, ιδίως της δικής σας προσοχής, ότι με τις ναυμαχίες σε αυτή την περιοχή, ιδίως με τη Ναυμαχία της 5ης Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά από σήμερα, διασφαλίστηκε η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου.
Αλλά, πέραν αυτού, η στρατηγική σημασία τη Λήμνου είναι γνωστή. Για αυτό και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας εδώ είναι σημαντική και θα παραμένει σημαντική.
Αυτό το οποίο εγώ ήθελα κατ’ αρχάς, να πω, είναι να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για τον τρόπο με τον οποίον η κοινωνία της Λήμνου, αλλά και η Εκκλησία της Λήμνου, δέχεται την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. με πόση αγάπη προσυπογράφει αυτήν την παρουσία εδώ και βεβαίως, οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν ως μικρόν αντίδωρον της αγάπης, την ασφάλεια του τόπου.
Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, υγεία, ευτυχία το 2024. Να σας διαβεβαιώσω ότι θα με υποστείτε και πάλι κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού και να ευχηθώ Σεβασμιώτατε ό,τι καλό. Να είστε καλά».
Ακολούθως, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον Διοικητή της 88ΣΔΙ μετέβη στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ» όπου γευμάτισε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε αυτό.
Κατά τον σύντονο χαιρετισμό του στο γεύμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε:
«Θέλω να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι που έχω την ευκαιρία να σας δω σήμερα και να σας ευχηθώ από κοντά.
Βεβαίως δεν μπορεί η πανηγυρικότητα της μέρας να εκφραστεί πέραν ενός ορίου, γιατί όπως ξέρετε χάσαμε ένα πιλότο μας εδώ και ελάχιστες μέρες και κατά συνέπεια νομίζω ότι θα ήταν άπρεπο στη μνήμη του να έχουμε κάλαντα και όλα αυτά τα οποία υπό κανονικές συνθήκες σημαδεύουν τη μέρα.
Αυτό όμως δεν ελαττώνει τη θερμότητα των αισθημάτων και της ευγνωμοσύνης που νοιώθω για αυτό το οποίο κάνετε, για αυτό το οποίο επιτελείτε.
Όπως ξέρετε επίσης, το γεωγραφικό σημείο είναι απόλυτα κομβικής σημασίας για τη χώρα. Η Λήμνος διασφαλίζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και κατά συνέπεια το έργο σας εδώ είναι έργο πάρα πολύ σημαντικό.
Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μένα να είμαι εδώ αυτή τη μέρα, εκ μέρους και της Πολιτείας και εκπροσωπώντας νομίζω το σύνολο της κοινωνίας να σας ευχηθώ καλή χρονιά, ό,τι καλό, με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης