Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραιτήθηκε ο διορισμένος από τον Rama δήμαρχος Χειμάρρας, στη θέση Μπελέρη - Γεραπετρίτης: Θετικό βήμα, περιμένουμε τη συνέχεια

Παραιτήθηκε ο διορισμένος από τον Rama δήμαρχος Χειμάρρας, στη θέση Μπελέρη - Γεραπετρίτης: Θετικό βήμα, περιμένουμε τη συνέχεια
Μεταβατικός δήμαρχος πρέπει να ορισθεί κάποιος από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις εκλογές δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης
Σχετικά Άρθρα
Παραιτήθηκε σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Gergi Goro - που παρότι είχε χάσει από τον Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές της 14ης Μαΐου - διορίστηκε από τον πρωθυπουργό Edi Rama στη θέση του δημάρχου, λόγω της φυλάκισης του Μπελέρη.
Η παραίτηση του Gergi Goro έγινε μετά τη στροφή του Αλβανού πρωθυπουργού, που πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Rama πριν δυο μέρες με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, χαρακτήρισε «εκλεγμένο δήμαρχο» τον Μπελέρη και «ηττημένο υποψήφιο […] χωρίς νομιμοποίηση» τον Gergi Goro, παραδεχόμενος ότι έχει πια δημιουργηθεί «αδιέξοδο» το οποίο χρήζει «επίλυσης» αναφορικά με τη δημαρχία στη Χειμάρρα.
«Η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου απουσία του νικητή, τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του χαμένου υποψηφίου», σημείωσε στη σχετική ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την παραίτηση του Gergi Goro.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Rama θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι, όμως, ο κ. Μπελέρης.
Σημειώνεται ότι ο Edi Rama είχε μιλήσει μεν για «ηττημένο» δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Γεραπετρίτης: Θετικό βήμα, περιμένουμε τη συνέχεια

«Υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Goro.
Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μπελέρης: Μεταβατικός δήμαρχος πρέπει να είναι κάποιος από την παράταξη μας που κέρδισε τις εκλογές

Λίγες ώρες μετά τις αναφορές αλβανικών μέσων ενημέρωσης, ότι παραιτήθηκε ο πρώην δήμαρχος Χειμάρρας και αντίπαλός του, Gergi Goro, ο Φρέντι Μπελέρης έκανε ανάρτηση υπό τον τίτλο «ο Ράμα αναζητά δήμαρχο».
Στην ανάρτησή του, ο Μπελέρης κατηγορεί τον Edi Rama για «προσπάθειες να φυτέψει κάποιον εκλεκτό του μακριά από τις επιλογές του λαού».
Aναλυτικά η ανάρτηση του Φρέντι Μπελέρη:
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο δίκτυο X (πρώην Twitter) στις 22 Δεκεμβρίου 2023 έκανε δύο πολύ σημαντικά βήματα προς την πραγματικότητα. Επτά μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές κατάλαβε ότι οι δημότες της Χειμάρρας εξέλεξαν εμένα για δήμαρχο και έστειλαν στο σπίτι του τον προηγούμενο δήμαρχο που ήταν ο δικός του εκλεκτός.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση Ράμα ο άνθρωπος που κατά παγκόσμια δημοκρατική πρωτοτυπία παρέμενε τόσους μήνες δήμαρχος παρ’ ότι είχε χάσει τις δημοτικές εκλογές, έσπευσε να ανακοινώσει την «παραίτησή» του. Στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε.
Καλωσορίζω τα σημαντικά βήματα του Έντι Ράμα προς την πραγματικότητα. Είναι όμως μισό βήμα σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνει άμεσα. Πληροφορούμαι ότι αναζητεί να τοποθετήσει εκείνος κάποιον άλλο ως μεταβατικό δήμαρχο. Ανέφερε μάλιστα στην ανάρτησή του ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». Τον βοηθάω στην αναζήτησή του επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας.
Αυτό λένε οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές». Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ράμα να «φυτέψει» κάποιον εκλεκτό του μακριά από τις επιλογές του λαού της Χειμάρρας είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και από τη ρίζα της λανθασμένη.

Φρέντης-Διονύσιος Μπελέρης

Υ.Γ. Επτά ημέρες μετά την απόρριψη της αίτησής μου για ειδική άδεια, ο Έντι Ράμα ως εκπρόσωπος τύπου του Δικαστηρίου δημοσιοποίησε τη δικαστική απόφαση. Εγώ μέσω των συνηγόρων μου, εννέα ημέρες μετά δεν έχω πάρει στα χέρια μου την απόφαση. Πώς βρήκε ο Ράμα την απόφαση ενώ δεν είναι διάδικος στη δίκη; Πήγε ο «αμερόληπτος» Δικαστής στον Ράμα και του έδωσε την απόφαση;».

μεπελερισ.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης