Άμυνα – Διπλωματία

O Zelensky συγχαίρει την... πρόθυμη Ελλάδα: Στείλαμε Stinger στην Ουκρανία – Στο άρμα των ΗΠΑ και στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

O Zelensky συγχαίρει την... πρόθυμη Ελλάδα: Στείλαμε Stinger στην Ουκρανία – Στο άρμα των ΗΠΑ και στη λάθος πλευρά της Ιστορίας
Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση για τον οπλισμό που έχει στείλει η Ελλάδα στο ουκρανικό καθεστώς διαρρηγνύοντας τις παραδοσιακά καλές σχέσεις, που έχει η χώρα μας με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Τον οπλισμό, που έστειλε και η Ελλάδα στην Ουκρανία, αποκαλύπτει το καθεστώς του Κιέβου μέσω ευχητηρίων μηνυμάτων προς τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ κάνοντας λόγο για τα όπλα της νίκης.
Όπως αποκαλύπτουν οι Ουκρανοί, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε το φορητό σύστημα αεράμυνας (MANPADS) το FIM-92 Stinger, συντασσόμενη σταθερά με την λάθος πλευρά της ιστορίας.
Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση για τον οπλισμό που έχει στείλει η κυβέρνηση στο ουκρανικό καθεστώς διαρρηγνύοντας τις παραδοσιακά καλές σχέσεις, που έχει η χώρα μας με τη Ρωσία.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα ιδιότυπο καλεντάρι με τον οπλισμό, που έχει λάβει από το ΝΑΤΟ, αναφέρεται στο αμερικανικό φορητό σύστημα αεράμυνας (MANPADS) το FIM-92 Stinger.
«Ο κατάλογος των χορηγών είναι μακρύς και περιλαμβάνει την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, τη Δανία και την Ελλάδα.
Το όπλο έχει αποδείξει την αξία του στην προστασία των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής και των υποδομών από ρωσικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και πυραύλους», αναφέρει χαρακτηριστικά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
greece_ukraine_1.JPG
Οι Ουκρανοί στο ημερολόγιο αυτό αναφέρονται ονομαστικά σε κάθε χώρα, που έχει αποστείλει όπλα στη χώρα.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι Ουκρανοί, πέραν των Stinger και στους πυραύλους Harpoon

«Τα όπλα της νίκης»

H ευγνωμοσύνη που εκφράζεται από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αποτελεί μέρος της μακράς σειράς Advent Calendar στην οποία απαριθμεί τα υποτιθέμενα «όπλα της νίκης» που στέλουν οι διεθνείς εταίροι.
Στις 21 Δεκεμβρίου το όπλο επιλογής ήταν ο πύραυλος Harpoon, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) για περισσότερο από ένα χρόνο.
«Σήμερα, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους φίλους μας από τη Δανία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία για πυραύλους και εκτοξευτές Harpoon.»
«Η ανάρτηση σημειώνει επίσης ότι οι πύραυλοι Harpoon βοηθούν την Ουκρανία να διατηρήσει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ασφαλή και περιορίζουν τον ρωσικό στόλο στο ανατολικό τμήμα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει τη μεταφορά των πυραύλων Harpoon από τους εταίρους του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε τη νορβηγική κυβέρνηση για τη στρατιωτική βοήθειά της, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Harpoon και NASAMS.
harpoon.JPG
Στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

Η ελληνική κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία (24/2/2022) προχωρώντας σε μία σημαντική αλλαγή πολιτικής απέναντι στη Ρωσία με την οποία υπάρχουν
ισχυροί διπλωματικοί, ιστορικοί και οικονομικοί δεσμοί αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στη σύγκρουση, επιλέγοντας το καθεστώς Zelensky εναρμονισμένη πλήρως με τα κελεύσματα των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα ακολουθώντας τυφλά τις επιθετικές προθέσεις των ΗΠΑ και άλλων νατοϊκών δορυφόρων τους, αποφάσισε να κινηθεί κόντρα στα εθνικά της συμφέροντα που επιτάσσουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
Η Ρωσία διεξάγει αμυντικής φύσης επιχειρήσεις απέναντι στη συνεχή επέκταση των ΗΠΑ και των Αγγλοσαξόνων στα ανατολικά και δίνει μία υπαρξιακή μάχη μετά την προδοσία των Συμφωνιών του Minsk και του πραξικοπήματος του 2014 που είχε ως θύμα τον ρωσικό πληθυσμό στο Donbass.
Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει εχθρικές όλες τις χώρες που έχουν αποστείλει όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Έχει ξεκαθαρίσει πως τα συγκεκριμένα όπλα αποτελούν νόμιμο στόχο ενώ ήδη προχωρά σε πολύμορφα αντίποινα κατά των εχθρικών χωρών.

Η Συμμαχία των Προθύμων

Η Ελλάδα ειδικά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι είναι ίσως το πρόθυμο μέλος στη Συμμαχία των Προθύμων και σπεύδει παντού σε πολεμικές περιπέτειες και εμπλοκές, όταν μεγαλύτερα κράτη, όπως η Ισπανία κάνουν πίσω, αντιλαμβανόμενα τους κινδύνους που υπάρχουν.
Βήμα μεγαλύτερης εμπλοκής στις φλόγες του πολέμου στη Μέση Ανατολή αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να συμμετέχει στην πολυεθνική ναυτική δύναμη για την «προστασία της ναυσιπλοΐας».
Πρόκειται για την επιχείρηση Prosperity Guardian, η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ ή από άλλο διεθνή οργανισμό.
Δεν έχει επικυρωθεί καν από την ΕΕ μετά το veto της Ισπανίας.
Συμμετέχουν 20 κράτη, ανάμεσά τους η Ελλάδα με μία φρεγάτα, με αποτέλεσμα να καταφέρεται καίριο πλήγμα στις σχέσεις της χώρας και με τον Αραβικό κόσμο, με τον οποίο ιστορικά είχε άριστες σχέσεις.
Η χώρα μας στέλνει πλοίο και ναυτικούς 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνικά σύνορα ενώ η κλιμάκωση γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη όχι μόνο με τους Houthi αλλά και ιρακινές οργανώσεις που βάζουν στο στόχαστρό τους ενεργειακές υποδομές στη Μεσόγειο.
Σε δύο χρόνια με την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικής της κυβέρνησης» η Ελλάδα έχει χάσει δύο ιστορικούς φίλους: Ρωσία και Άραβες.
Εάν δεν είναι αυτή η λάθος πλευρά της Ιστορίας, τότε ποια είναι;


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης