Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκροτεί ειδική ομάδα για το Κυπριακό και καλεί τα κόμματα να προτείνουν ονόματα

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκροτεί ειδική ομάδα για το Κυπριακό και καλεί τα κόμματα να προτείνουν ονόματα
Αυτό που θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι να λάβει εισηγήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα αξιολογήσει
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα επιδιώξει να λάβει εισηγήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα αξιολογήσει πριν τη λήψη της τελικής απόφασης για τη στελέχωσης της Ομάδας Κυπριακού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Ερωτηθείς, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του προς τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα της στελέχωσης της Ομάδας Κυπριακού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να εισηγηθούν ονόματα.
«Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις το έχουν πράξει και ορισμένες όχι», είπε, προσθέτοντας πως, αυτό που θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι να λάβει εισηγήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα αξιολογήσει πριν τη λήψη της τελικής απόφασης».
Ερωτηθείς για το θέμα διορισμού απεσταλμένης για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
«Μόλις έλθει αυτή η ανακοίνωση, αντιλαμβάνεστε ότι θα περιέχει και την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων της προσωπικότητας που θα είναι απεσταλμένη», είπε.
«Η δική μας ενημέρωση, και μετά τη συγκατάθεση της άλλης πλευράς, είναι ότι αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αλλαγή προσώπων που απαρτίζουν τις Τεχνικές Επιτροπές για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που ο κ. Χριστοδουλίδης έχει ανακοινώσει είναι τη σύσταση ομάδας Κυπριακού και ότι ενδεχομένως να εξεταστεί η στελέχωση τους, «αλλά αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει με τις αρχές του 2024 είναι η Ομάδα Κυπριακού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης