Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

HΠΑ: Το FBI θα συμμετάσχει στις έρευνες για την απόπειρα εμπρησμού στο ελληνικό προξενείο

HΠΑ: Το FBI θα συμμετάσχει στις έρευνες για την απόπειρα εμπρησμού στο ελληνικό προξενείο
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Ντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι δε γνωρίζει τα κίνητρα των δραστών
Στη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΑ φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από τη Νέα Υόρκη, ο γενικός πρόξενος κ. Ντίνος Κωνσταντίνου και μίλησε για την απόπειρα εμπρησμού που συνέβη χθες Κυριακή (17/12) τα ξημερώματα.
«Κάποιος άγνωστος επιχείρησε να βάλει κάποια φωτιά στην είσοδο του προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας κάποιο εύφλεκτο υλικό με το οποίο περιέλουσε τα φυτά του εξωτερικού χώρου. Η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση, γιατί ήταν άμεση η ανταπόκριση της πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστώ και δημοσίως» ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Ντίνος Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε «έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα. Με την έρευνα που θα πραγματοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές θα ταυτοποιήσουν τον δράστη – υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό και από τις κάμερες παρακολούθησης – και θα μάθουμε περισσότερα».
Σημειώνεται ότι στο ίδιο κτίριο εκτός του προξενείου, είναι και η κατοικία του εκάστοτε γενικού πρόξενου αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.
Αναμένεται δε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντίνου ότι θα συμμετέχει στην έρευνα και το FBI.
Μιλώντας για τον Ελληνισμό της Αμερικής ο κ. Κωνσταντίνου είπε: «Στην Αμερική είναι συγκεντρωμένος ένας μεγάλος αριθμός του Ελληνισμού της Διασποράς. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, γιατί δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή, μένουν περίπου 500.000 ομογενείς ελληνικής καταγωγής. Είναι πολύτιμη η προσφορά τους στη διατήρηση των εθίμων, των δεσμών με την πατρίδα αλλά και για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Η πατρίδα χρωστά πολλά στην Ομογένεια».
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε και στη διπλωματική εμπειρία του από τον Ελληνισμό της Αργεντινής και της Βραζιλίας όπου εργάστηκε.
«Είναι συγκινητική η αγάπη τους για την Ελλάδα. Είναι για μας πηγή δύναμης για το έργο μας» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης