Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νατσιός (Νίκη): Η Διακήρυξη των Αθηνών είναι δώρο για την Τουρκία – Ξεπλένει τον Erdogan

Νατσιός (Νίκη):  Η Διακήρυξη των Αθηνών είναι δώρο για την Τουρκία – Ξεπλένει τον Erdogan
Η Τουρκία, είπε ο πρόεδρος της Νίκης «προσεγγίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάρει τα F-16 με τα οποία σε λίγο καιρό θα απειλεί ξανά την πατρίδα μας»
«Δεν έχει δικαίωμα κάνεις να παραδώσει έστω και μια χούφτα χώμα γιατί θα μας κρίνουν και οι αγέννητοι, οι νέες γενεές, και οι νεκροί» ανέφερε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός παρεμβαίνοντας μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024 στην Ολομέλεια.
Κατηγόρησε ότι η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης «είναι μόνο επικοινωνία και τίποτε άλλο» Αυτό είπε που «συνειδητοποιήσαμε από τη συνάντηση με τον κ. Erdogan είναι ο βαθύς μιθριδατισμός της πολιτικής ελίτ στη χώρα μας, μιας ελίτ πολιτικών, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών οι οποίοι δεν διστάζουν να ξεπλύνουν την Τουρκία και τον Ερντογάν για να τον παρουσιάσουν άσπιλο και άμεμπτο στις αγορές της Δύσης».
Για την Διακήρυξη των Αθηνών είπε ότι «ήταν ένα δώρο για την Τουρκία» πρόκειται για ένα κείμενο «αντιφατικό, γεμάτο ευχολόγια και ωραίες φράσεις που παραβλέπει όλες τις παράνομες διεκδικήσεις που έχει θέσει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Νατσιός ζήτησε να πληροφορηθεί «εάν δεσμευτήκατε για λογαριασμό της Ελλάδος να μην επεκτείνετε τα χωρικά ύδατα στα δώδεκα μίλια; Να κάνετε το Αιγαίο τη μοναδική θάλασσα στον πλανήτη όπου οι παράκτιες εκατέρωθεν χώρες δεν εφαρμόζουν δώδεκα ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα;» και ανέφερε πως «δυστυχώς, η Ελλάδα, θα λέγαμε, ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 2023 μίκρυνε».
Η Τουρκία, είπε «προσεγγίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάρει τα F-16 με τα οποία σε λίγο καιρό θα απειλεί ξανά την πατρίδα μας».
Καταλόγισε ότι «δεν τολμήσατε να οριοθετήσετε τις ΑΟΖ. Αγνοείτε τη μαρτυρική Κύπρο» και ότι «προσπαθήσετε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να «ξεπουληθεί» ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα σε ξένα συμφέροντα» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης